Кропивницький: На каналі Інтер вийшов сюжет про ймовірну вирубку дерев на Київській (ВІДЕО)

  • 13 лист. 2018 10:06
  • 884
  •  
    Масовим вирубуванням дерев обурені активісти Кропивницького. У мерії видали дозвіл на ліквідацію одразу майже 90 кленів на вулиці Київській, мовляв, усі вони трухляві та хворі.  Про це пише сайт Подробности.
     
    Проте активісти переконують - половина може рости ще не один десяток років. Знайти порозуміння комунальники з екозахисниками намагались під час виїзної зустрічі. Чи вдалося це їм - дивіться далі.
     
    Ці 89 дерев на вулиці Київській у Кропивницькому невдовзі мають спиляти. Чиновники мерії дали дозвіл на ліквідацію аварійних рослин. Активісти - проти.
     
    "Давайте прекращать этот бандитизм! Если дерево плохое - его надо убирать и садить новое, но если дерево хорошое, то хватит! Уже на Волкова снесли "сухие" деревья и штраф 500 грн. Там строят сейчас эти ларьки", - говорить Людмила Шубіна, громадська активістка Кропивницького.
     
    Активісти разом з комунальниками обстежили дерева. Справді аварійні - позначили червоною фарбою, а ті, що ще можуть жити - зеленою. Ось цей клен, на думку екозахисників, буде рости ще з десяток років, проте й він - у списку на спилювання.
     
    "По какой причине нужно пилить это дерево?", - обурена Наталя Колісніченко, мешканка вулиці Київська.
     
    "По причине, что оно сгнило внизу", - говорить Віктор Івашина, головний інженер КП "Благоустрій".
     
    "Сгнило? Где оно сгнило?", - обурюється Наталя Колісніченко, мешканка вулиці Київська.
     
    Комунальники наполягають на своєму. Мовляв, усі 89 дерев - сухі, трухляві та аварійні. Тому доля в них одна - спиляти.
     
    "Давайте глянемо на око, ну а як визначити? Я по професії агроном, я бачу що всередині стовбур дерева сухий і гнилий. Це - вже як на мене, аварійне. Розумієте, да є люди, які тут мешкають - проти, але відповідальність за стан дерева, за те, що воно може упасти - відповідаємо ми, КП "Благоустрій". Тому моя позиція - ті дерева, які несуть загрозу, треба видаляти", - запевняє Віктор Івашина, головний інженер КП "Благоустрій".
     
    Проте активісти обурені - половина дерев здорова. Чому, приміром, потрапили до переліку ось ці молоді клени - комунальники не пояснили.
     
    "От ми по цій стороні знаходимось, тут якісь 7 дерев. Які 7 дерев, їх тут більше ніж 7 дерев! Це буде вибирати хто? Хто приїде спилювати? Як ми знаємо, вони часто спилювали не ті дерева - здорові, які годяться на палети, на дрова, а якісь покручені не дуже їх цікавили. Комісія відмовилась з нами далі рухатися - от саме до цього місця відмовились. Сказали: все, у нас справи", - обурюється Надія Паливода, голова ГО "Озеленення Кропивницький".
     
    Тепер екозахисники готують звернення до міських чиновників, аби кілька десятків здорових дерев на вулиці Київській таки викреслили зі списку на ліквідацію. Адже, з такими темпами вирубування, Кропивницький невдовзі може перетворитися на місто-пустир.
     
    ВІДЕО з каналу Інтер
     
    Нагадаємо: Чи є підстави для знесення дерев на Київській?