У Кропивницькому освітян продовжують знайомити з проектом "Будь видимим"

  • 7 лист. 2018 14:16
  • 828
    • Новина У Кропивницькому освітян продовжують знайомити з проектом «Будь видимим» Ранкове місто. Кропивницький
     
    7 листопада у Кропивницькому відбулась зустріч керівників закладів освіти з представниками поліції в рамках проекту «Будь видимим: комплексна програма підвищення рівня безпеки пішоходів із використанням світловідбивних елементів у місті Кропивницькому».
     
    Аганція сталого розвитку "Хмарочос", яка втілює цей проект в життя, проводить роз'яснювальні презентації у навчальних закладах про важливість позначати себе у темний період доби за допомогою світловідбивних наліпок та брелків. 
     
    - Це поширена практика у багатьох європейських країнах. Пішоходів зі світловідбивними елементами набагато краще видно ввечері, в тумані. Тим більш, що у нашому місті не всі вулиці освітлені. І щоб уникнути небезпечних ситуацій, особливо з маленькими пішоходами, світловідбивні елементи дуже стають у нагоді, - говорить автор проекту Сергій Ткаченко. 
     
    Керівниця відділу зв'язків із громадськістю патрульної поліції Кропивницького Оксана Білоброва також говорить про надзвичайну користь таких наліпок. 
     
    - Дуже часто пішоходи забувають про правила дорожнього руху, через що трапляється дуже багато ДТП. Мета цього проекту - зменшити кількість потраплянь пішоходів під авто. Особливо це стосується маленьких пішоходів. 
     
    Такі світловідбивні елементи дають можливість водієві побачити людину за 300 метрів. Такий світловідбивний брелок збільшує шанси на уникнення ДТП за участю пішоходів чи велосипедистів.