Ще два дні залишилось до завершення прийому документів на подання Стипендії імені Валентини Костенко (ФОТО)

  • 7 лист. 2018 12:41
  • 924
    • Новина Ще два дні залишилось до завершення прийому документів на подання Стипендії імені Валентини Костенко (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Дев’ятого листопада завершується прийом документів на подання Стипендії імені Валентини Костенко «За милосердя» для студентів Кіровоградського медичного коледжу імені Є.Й.Мухіна. Про це «Утренному городу» повідомили організатори з Фонду Костенко, який започаткував і фінансує Стипендію.

     

    Розмір грошової частини відзнаки становить 1000 доларів США.

     

    – Започаткуванням стипендії «За милосердя» я хочу зберегти пам'ять про мою маму, Валентину Костенко – медсестру, яка залишила глибокий слід в серцях членів сім'ї, колег і пацієнтів Кіровоградської обласної лікарні, - каже Анна Костенко (Гіваргідзе) – уродженка Кіровограда, яка мешкає в американському штаті Техас. – Мої батьки починали освіту на вечірньому стаціонарі (тато в КІСМі, а мама в медучилищі), вже маючи двох дітей і працюючи на повну ставку. З раннього дитинства вони доводили нам з сестрою важливість освіти. Мої батьки завжди залишаться для мене прикладом того,як звичайні люди здатні на незвичайні вчинки, незважаючи на перепони в житті. Що милосердя, доброта і гуманність вище за особисту вигоду. Я також хотіла віддати свою вдячність рідному місту і всьому, що воно дало мені і моїм батькам.

    - Місія Фонду – зберегти кращі надбання, які залишились від попередніх поколінь медичних сестер/братів. Фонд прагне підтримати престиж цієї професії серед студентів, які її обрали, - зазначає його директор та засновниця Стипендії Анна Костенко.

     

    Пакет із наявністю всіх документів повинен бути поданий з 1 жовтня по 9 листопада 2018 року та відісланий на електронну адресу: zamyloserdia@gmail.com

     

    Із критеріями, за якими буде здійснюватись відбір претендентів на здобуття Стипендії імені Валентини Костенко «За милосердя», можна ознайомитись на сторінці Фонду Костенко у Фейсбук.

    Вручення першої стипендії імені Валентини Костенко «За милосердя» відбудеться 29 листопада 2018 року на сцені Кіровоградської обласної філармонії під час урочистостей з нагоди 90-річчя Кіровоградського медичного коледжу імені Мухіна.

     

    Нагадаємо, студентів Кіровоградського медколеджу запрошують подаватися на здобуття Стипендії імені Валентини Костенко «За милосердя».