Заява речника з приводу смерті Катерини Гандзюк

  • 6 лист. 2018 13:09
  • 853
    • Новина Заява речника з приводу смерті Катерини Гандзюк Ранкове місто. Кропивницький
     
    Нещодавно пішла з життя українська активістка Катерина Гандзюк. Вона померла через напад кислотою, що стався 31 липня поблизу її будинку в Херсоні. Катерина Гандзюк була сміливою та відданою активісткою, яка боролася проти корупції в Україні. Ми висловлюємо наші співчуття її родині та друзям.
     
    Ми сподіваємося, що українська влада активізує зусилля задля проведення швидкого та всеохопного розслідування цього злочину та притягнення винних у ньому до відповідальності. Окрім того, слід вжити відчутних кроків для того, аби змінити тривожну тенденцію нападів на активістів громадянського суспільства та журналістів-розслідувачів в Україні.
     
    Активне громадянське суспільство є ключовим у будь-якому демократичному суспільстві. І вкрай важливо це захищати – в Україні, як і всюди.
     
    Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їхніх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їх народами, та з народами з-поза їхніх меж.
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому пройшла акція пам'яті Катерини Гандзюк (ВІДЕО)