Відомий мандрівник-екстремал потребує допомоги неподалік від кордону Кіровоградської та Полтавської областей (ФОТО)

  • 3 лист. 2018 13:43
  • 2478
    • Новина Відомий мандрівник-екстремал потребує допомоги неподалік від кордону Кіровоградської та Полтавської областей (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Професійний український мандрівник Сергій Гордієнко, який в одномісному каяку мандрує річкою Дніпро, має потребу переночувати в місті Кременчуку на Полтавщині, аби продовжити подорож наступного дня. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив журналіст Павло Дінець.  

    Зокрема, у повідомленні йдеться: «УВАГА, КРЕМЕНЧУК!

     

    Чи є в місті волонтери? Потрібна Ваша допомога! Не для себе напитую - для мандрівника-каякера Сергія ГОРДІЄНКА. Сьогодні він дійшов Дніпром до Кременчука.

    Що конкретно потрібно: десь йому поставити свій каяк на ніч (де була б охорона), десь самому обсохнути й переночувати. І допомога з транспортом - об'їхати шлюз.

     

    Шановні друзі-кременчани, будьте ласкаві, допоможіть всесвітньо відомому мандрівникові!

     

    З пропозиціями звертатися до Павла Дінця: (067) 29-111-69».

     

    Нагадаємо, Гордієнко Сергій Іванович (нар. 30 січня 1958) — професійний мандрівник, фахівець з екстремального одиночного виживання, історик-дослідник, міграціолог, етнограф, мандрівний філософ, письменник. Є дійсним членом ЮНЕСКО і ООН, академіком міжнародної Академії сталого розвитку суспільства і особистості, дійсним членом Українського географічного товариства і почесним членом Національного географічного товариства США, академіком Міжнародної Академії дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, доцентом Київського університету туризму, економіки і права.

    Гордієнко двічі (1995, 1998 роки) досягав Північного Полюса у складі експедиційної групи «Арктика», першим в історії України підняв державний прапор України на Північному Полюсі.

     

    У 1996–1997 роках був інструктором з техніки виживання у високих широтах у складі Першої наукової української експедиції в Антарктиду. Здійснив семимісячний перехід вздовж Антарктичного півострова, за що отримав медаль від Українського Антарктичного Центру «За вдалу зимівлю».

     

    У 1999 р. С. Гордієнко створив експедиційний центр «Соло-екстрім», метою якого є підготовка фахівців з виживання і проведення екстремальних експедицій.

     

    Протягом 1999–2000 рр.. пройшов уздовж Південної Америки від м. Ушуайя (Вогняна Земля) до міста Мехіко (Мексика) — більш ніж 19 тис. км.

     

    У 2002 р. здійснив одноосібну експедицію під назвою «Біле і Чорне» (по шляху з «Варяг у Греки») — 6 тис. км.

     

    З 2003 р. розпочав навколосвітню пішохідну експедицію відповідно до програми «Solotransglobal».