Кримінальні та гучні події, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні

  • 3 лист. 2018 09:06
  • 999
    • Новина Кримінальні та гучні події, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні Ранкове місто. Кропивницький
     
    Під час затримання хабарник чинив опір   
     
    У Кропивницькому СБУ викрила на хабарах двох оперуповноважених поліції
     
    Співробітники СБ України викрили на хабарі оперуповноваженого сектору карного розшуку одного із районних відділів поліції Кропивницького.
     
    Оперативники спецслужби встановили, що поліцейський з обласного центру вимагав від місцевого мешканця дванадцять з половиною тисяч гривень за «вплив» на колег із міського та районного відділів поліції. За цю суму поліцейський обіцяв сприяти чоловіку у безперешкодному перевезенні деревини для реалізації на території обласного центру.
     
    Під час затримання зловмисник чинив опір. Намагаючись втекти оперуповноважений пошкодив два оперативних автомобілі. Отримані гроші він викинув через вікно власного автомобіля. Правоохоронці виявили і вилучили купюри, а також пошкоджений автомобіль поліцейського, який він сховав за містом.
    Співробітники СБ України затримали поліцейського на робочому місці, куди він з’явився наступного дня.
     
     
    Чим отруїлися відвідувачі "Смачних традицій"? (ВІДЕО)
     
    Пацієнти Міської лікарні № 1 розповіли журналістам, коли саме відвідали піцерію на Шевченка і яку саме страву споживали у той день.  Про це повідомляє Канал Кіровоград
     
    Виявляється, що усі семеро відвідувачів, що з гострим харчовим отруєнням потрапили до лікарні,  18-19 жовтня замовляли у "Смачних традиціях" курячу відбівну. Пізніше їм стало зле: відчули температуру, діарею, нудоту, рвоту. Через 72 години після взяття аналізів лікарі діагностували у хворих сальмонельоз.
     
    Як коментує начальниця Управління державного нагляду за дотриманням санітарного  законодавства  Олена Черненко, у кафе проводится перевірка, спеціалісти лабораторного центру відібрали зразки страв, води, змиви з обладнання,  рук і одягу працівників закладу.
     
     
    У Дендропарку зливають нечистоти
     
    Дендропарк. Прямо перед спортшколою олімпійського резерву. Робітник водоканалу, а за сумісництвом - власник приватної авто-бочки виливав каналізаційні нечистоти. Впіймав особисто "на гарячому". Складено протокол, про це пише Андрій Максюта на своїй сторінці у Фейсбук.
     
    Злити таку бочку на головній насосній каналізаційній станції на вулиці Кропивницького вартує 40 грн. А такі виливають у парках, біля кладовищ, в посадки, у річки...
     
    Приїхала патрульна поліція за викликом Спецінспекції. У цього "водоканального асенізатора" не виявилося ні документів про технічний огляд авто, ні страховки. Аварійна бочка в напіваварійному стані їздить вулицями міста.
     
     
     
    Сепаратиста засудили на 4,5 років позбавлення волі
     
    На Кіровоградщині до 4,5 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який розповсюджував матеріали із закликами до насильницької зміни влади. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.  
     
    Завдяки ефективному підтриманню державного обвинувачення прокуратура Кіровоградської області до реальної міри покарання засудила олександрійця, який закликав до насильницької зміни влади в країні.
     
    Олександрійським міськрайонним судом оголошено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням 57-річного мешканця Олександрії за ч. 3 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.
     
    Зокрема, у березні 2017 року обвинувачений через мережу Інтернет «ВКонтакте», будучи адміністратором спільноти «Єлисаветград-Кіровоград-Новоросія» вчиняв розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та захоплення влади в країні. 
     
    В рамках досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вини обвинуваченого. Державний обвинувач орієнтував суд на призначення покарання у виді 5 років позбавлення волі. Суд, дослідивши зібрані у ході слідства докази, погодився з доводами обвинувачення та постановив обвинувальний вирок - чотири з половиною роки позбавлення волі. 
    Варто зазначити, що чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин та засуджений до умовного терміну покарання.