Атовець з Кіровоградщини знайшов роботу у своєму рідному селі

  • 2 лист. 2018 18:05
  • 1179
    • Новина Атовець з Кіровоградщини знайшов роботу у своєму рідному селі Ранкове місто. Кропивницький
     
    Запорука успіху – активна життєва позиція 
     
    Демобілізовані військовослужбовці та учасники АТО були і залишаються для служби зайнятості особливою категорією населення. Аби повернути цих громадян до трудової діяльності, їм надається повний спектр послуг. Проте не всі одразу звертаються до служби зайнятості у пошуку роботи, а намагаються знайти її самотужки. 
     
    Так сталося і з Василем Васильовичем, мешканцем села Шарівка Олександрійського району, який після військової служби в зоні проведення АТО вирішив знайти роботу самостійно. Всі спроби виявилися невдалими, і лише згодом за допомогою в працевлаштуванні чоловік звернувся до Олександрійського міськрайонного центру зайнятості.
    Історія Василя Васильовича розпочалася в 2015 році, коли він з патріотичних міркувань вирішив взяти участь в антитеростичній операції на Сході України. Майже півтора року боронив рідну землю у складі 43 окремої артилерійської бригади. Та прийшов час демобілізуватися і повертатися до мирного життя. Та й здоров'я почало підводити.
     
    Уже в кінці жовтня 2016 року Василь Васильович повернувся додому – до рідного села Шарівка Олександрійського району. Перший час було важко адаптуватися: чоловік не знав за що братися, з чого починати, та й ночами не давали спати картини війни, які приходили до нього в кошмарах. Роботи в рідному селі не було, до міста добиратися щодня також не було можливості. Тому й вирішив бувалий вояка повернутися назад на контрактну службу і далі стояти на варті нашого спокою. Але й тут спіткала невдача – медична комісія не допустила до подальшого проходження військової служби, підвів стан здоров'я. Постало питання – пошук роботи в селі. Самостійно її знайти не вдалося.
     
    За порадою товариша, Василь Васильович по допомогу у працевлаштуванні звернувся до Олександрійського міськрайонного центру зайнятості, але реально розумів, що така вакансія, яка б підходила йому, вряд чи знайдеться. Але згодом удача все ж таки повернулася до атовця обличчям: ПАТ «Шарівське», яке знаходиться на території його рідного села, подало до центру зайнятості вакансію водія автотранспортних засобів, яку і було запропоновано Василю Васильовичу. Він мав водійське посвідчення, але водієм працював давно і досвід роботи в цій сфері був невеликий, тому дуже переживав чи підійде він роботодавцю. Але хвилювання були марні. На співбесіді керівник підприємства побачив у Василеві Васильовичеві відповідальну та надійну людину і тому без вагань прийняв його на роботу.
     
    Зараз Василь Васильович працює водієм, майже повністю адаптувавшись до мирного життя, і лиш іноді підірване здоров'я нагадує про пережите лихоліття війни.
     
    Ольга Самусенко, провідний фахівець з питань зайнятості Олександрійського міськрайонного центру зайнятості
     
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині 12 військовослужбовців отримали квартири