Кропивницький: чи подорожчає проїзд у громадському транспорті знову?

  • 1 лист. 2018 12:48
  • 2738
    • Новина Кропивницький: чи подорожчає проїзд у громадському транспорті знову? Ранкове місто. Кропивницький
     
    1 листопада на засіданні постійної комісії міської ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів розглядалося питання стосовно підвищення вартості проїзду одного пасажира.
     
    Як повідомив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Кропивницького Олександр Вергун, на початку жовтня подорожчав газ, на якому працюють автобуси обласного центру в режимі маршрутного таксі. 
     
    - Вартість палива зросла на 2,5 грн. за літр. Підприємства з перевізниками подали нові розрахунки, відповідно до яких вони на суму 6,5 в середньому за одного пасажира. Ці розрахунки ми зараз перевіряємо разом із департаментом економіки, - повідомив Олександр Вергун.
     
    Щоб перевізники могли подати нові розрахунки, необхідно аби відбулося здорожчання палива на 10%. Власне, так і сталося на початку жовтня.
    Але, як зауважив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку, два тижні тому здешевів газ на 1,5 грн., що не перевищує 10%. Тому питання щодо підвищення зараз не таке актуальне і поки підвищення вартості проїзду не передбачається.
     
    Аліна Кулик