Під час затримання хабарник чинив опір. У Кропивницькому СБУ викрила на хабарах двох оперів поліції (ФОТО)

  • 31 жовт. 2018 15:40
  • 1607
    • Новина Під час затримання хабарник чинив опір. У Кропивницькому СБУ викрила на хабарах двох оперів поліції (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому СБУ викрила на хабарах двох оперуповноважених поліції
     
    Співробітники СБ України викрили на хабарі оперуповноваженого сектору карного розшуку одного із районних відділів поліції Кропивницького та старшого оперуповноваженого сектору кримінальної поліції одного із райвідділів поліції області.
     
    Оперативники спецслужби встановили, що поліцейський з обласного центру вимагав від місцевого мешканця дванадцять з половиною тисяч гривень за «вплив» на колег із міського та районного відділів поліції. За цю суму поліцейський обіцяв сприяти чоловіку у безперешкодному перевезенні деревини для реалізації на території обласного центру.
     
     
    Під час затримання зловмисник чинив опір. Намагаючись втекти оперуповноважений пошкодив два оперативних автомобілі. Отримані гроші він викинув через вікно власного автомобіля. Правоохоронці виявили і вилучили купюри, а також пошкоджений автомобіль поліцейського, який він сховав за містом.
    Співробітники СБ України затримали поліцейського на робочому місці, куди він з’явився наступного дня.
     
     
    Разом з тим, в одному з районів області старший оперуповноважений вимагав від місцевого мешканця п’ять тисяч гривень за повернення заарештованого транспортного засобу, на якому нібито вчинялись крадіжки. Для передачі неправомірної вигоди зловмисник залучив посередника. 
     
     
    Правоохоронці затримали поліцейського згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі йому посередником всієї суми хабара на одній із вулиць районного центру.
    За обома фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення фігурантам спав про підозру в скоєнні злочинів та обрання міри запобіжного заходу.
    Тривають слідчі дії.
     
     
    Операція з викриття зловмисників проводилась спільно з підрозділом внутрішньої безпеки Нацполіції під процесуальним керівництвом військової прокуратури та прокуратури області.
     
    Прес-група УСБУ в Кіровоградській області
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині сепаратиста засудили на чотири роки позбавлення волі