Майбутні медики навчаються клінічним дисциплінам на базі обласної дитячої лікарні (ФОТО)

  • 31 жовт. 2018 09:02
  • 1188
    • Новина Майбутні медики навчаються клінічним дисциплінам на базі обласної дитячої лікарні (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У лікувальному закладі «Кіровоградська дитяча обласна лікарня», яка є клінічною базою Донецького національного медичного університету, студенти третього курсу, які здобувають спеціальність «Медицина», розпочали вивчення пропедевтики педіатрії.
     
     
    Адміністрація лікарні на чолі з головним лікарем Василем Хорощаком за домовленістю з ректором ДНМУ Петром Кондратенком надає аудиторії та створила необхідні умови для вивчення студентами клінічних дисциплін. Кожного року через відділення лікарні проходять 11-12 тисяч маленьких пацієнтів та функціонує 15 спеціалізованих відділень. Лікарня оснащена сучасною діагностичною та лікувальною апаратурою, тож навчання проходить на найвищому рівні.
     
    Клінічні дисципліни студенти вивчають з третього курсу, після завершення вивчення фундаментальних теоретичних дисциплін. Курс пропедевтики педіатрії викладають лікарі Наталія Шишканова та Вікторія Іванова.
     
     
    Зокрема, студенти почали вивчати анатомо-фізіологічні особливості шкіри, підшкірної клітковини і лімфатичних вузлів у дітей. Під час занять в аудиторії майбутні лікарі починають вчитися і певним практичним навичкам.
     
    Клінічні бази вже створено і в інших обласних лікувальних закладах.