У Кропивницькому одне із перехресть може зазнати змін

  • 30 жовт. 2018 10:00
  • 1292
    • Новина У Кропивницькому одне із перехресть може зазнати змін Ранкове місто. Кропивницький
     
    25 та 26 жовтня Кропивницький приймав шосту Всеукраїнську академію інтегрованого розвитку міста. Про її результати розповів директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій та начальника управління економіки міської ради Кропивницького Андрій Паливода сьогодні під час пре-конференції.
     
    Академія інтегрованого розвитку міст – це дводенна практична конференція, яка має на меті посилення співпраці між містами України та обговорення подальших перспектив міського розвитку з представниками державних органів влади.
     
    - Приймали ми цю конференцію не просто так. Спочатку був оголошений конкурс серед українських міст, де обиралося місто, яке має певні можливості та досягнення і яке в певній мірі вже розвивається у європейському напрямку, - повідомив Андрій Паливода.
     
    У перший день конференції представники Німеччини та Швейцарії ділилися досвідом планування міст та розповіли, якому виду транспорту надаються пріоритети у цих країнах.
     
    Другого дня експерти після ознайомчої екскурсії з Кропивницьким провели урбаністичний аналіз щодо можливостей розвитку екології, економіки та соціальної сфери на окремо взятій території міста.
     
    - Так експерти запропонували, як можна покращити рух на перехресті вулиць Вокзальної та Є.Тєльнова. Вони запропонували зробити діагональний пішохідний перехід, перенести зупинки та змінити рух на сусідніх вулицях, - говорить Андрій Паливода.
     
    За повідомленням начальника управління економіки міської ради, зараз створюється робоча група, яка розгляне пропозиції щодо покращення руху на цьому перехресті.
     
    Аліна Кулик