«Олександрія» не змогла подолати «Зорю»

  • 28 жовт. 2018 16:51
  • 1175
    • Новина «Олександрія» не змогла подолати «Зорю» Ранкове місто. Кропивницький

    Матч тринадцятого туру Чемпіонату УПЛ сезону 2018/2019 ФК «Зоря» – ФК «Олександрія» завершився з рахунком 0:0.Про це йдеться на офіційному сайті ФК «Олександрія».

     

    Зустріч проходила в суботу 27 жовтня в Запоріжжі на стадіоні «Славутич-Арена». Хоч наш суперник у цьому сезоні має репутацію найбільш миролюбивого, відступати команді Юрія Вернидуба було, практично, нікуди. Мало того, зважаючи на незадовільні результати команди, гендиректор «Зорі» Сергій Рафаїлов у прямому ефірі заявив, що відтепер штрафуватиме гравців. Також було зрозуміло, що і команда Володимира Шарана, яка надійно закріпилася на третій сходинці турнірної таблиці Чемпіонату України, на цьому не заспокоїться, і старатиметься сьогодні відірватися від найближчого конкурента, «Ворскли», ще чимдалі. Обидві команди не змогли розраховувати на кількох своїх провідних виконавців. У луганців були відсутні Олександр Караваєв та Віталій Вернидуб, а у складі «Олександрії» не змогла зіграти вся атакувальна ланка – Василь Грицук, Максим Задерака та Євген Протасов.

     

    Та, на диво, у першому таймі обидві команди грали практично без моментів. Суперники з осторогою ставилися один до одного, очевидно, боячись пропустити першими. Тому, переважно, на полі панувала позиційна боротьба. Якщо рахувати гострі моменти у першому таймі, то рахунок тут рівний – 1:1, і в обох моментах відмінно спрацювали воротарі.

     

    Із небагатьох атак олександрійців у першому таймі запам’ятався момент, коли Артем Полярус відпасував на Артема Сітала, Артем пропустив м’яч на Дмитра Шастала, який в один дотик пробив по воротах «Зорі», але Луїс Феліпе зреагував на цей удар і виручив свою команду.

     

    На 45 хвилині гравець «Зорі» Владислав Кабаєв, зігравши в стінку з партнером, потужно пробив метрів з двадцяти п’яти. Юрій Паньків у стрибку перевів м’яч на кутовий.

     

    І тут же у відповідь послідувала атака олександрійців – після подачі справа м’яч прийняв Андрій Цуріков і пробив у нижній кут воріт «Зарі». Але, як і хвилиною раніше Юрій Паньків, чудову реакцію продемонстрував кіпер «Зорі» Луїс Філіпе.

     

    Другий тайм проходив у такій же спокійній боротьбі, та зненацька Артем Полярус після подачі Віталія Пономаря з гострого кута пробив по воротах Луїса Філіпе, на який він встиг відреагувати, перевівши м’яч на кутовий. Два поспіль кутових подали наші земляки, та ніякого зиску з цих стандартів вони не отримали.

     

    На початку 69 хвилини ще один небезпечний момент створив Кирило Ковалець. Перебуваючи під пресингом захисника, Ковалець увійшов у штрафний майданчик суперника, але з ударом не склалося – чи то був удар по воротах, чи передача, мабуть, не зрозумів і сам Кирило.

     

    Відразу ж «Зоря» організувала масовану атаку, та простріл Артема Гордієнка прочитав Юрій Паньків, забравши м’яч до рук.

     

    Сьогоднішній матч став дебютом в Чемпіонаті України у складі нашої команди для  дев’ятнадцятирічного нападаючого Дениса Устименка, який замінив у грі Дмитра Шастала.

     

    На 87 хвилині після прострілу Артема Гордієнка з-за меж штрафного майданчика потужно пробив по воротах гостей Сергій Майборода. У карколомному стрибку Юрій Паньків кінчиками пальців дотягнувся до м’яча й врятував свою команду.

     

    Відразу ж виник ще один момент, коли після виконання стандарту м’яч опинився у Богдана Михайліченка, який з льоту наніс удар у верхній кут воріт «Олександрії». Сейв від Юрія Паньківа – м’яч іде на кутовий.

     

    Тим не менш, незважаючи на високу концентрацію гострих моментів під завісу, миролюбний тренд, що був заданий на початку гри, відбився на табло стадіону «Славутич-Арена» – 0:0.

     

    У чотирнадцятому турі Чемпіонату УПЛ «Зоря» відправиться на побачення з одеським «Чорноморцем», а «Олександрія» 4 листопада на стадіоні «Ніка» прийматиме дебютанта Прем’єр-Ліги – чернігівську «Десну». Нагадаємо, що у минулій зустрічі з «Десною» в гостях олександрійці перемогли з рахунком 2:0 (Голи: Євген Банада 6’, Валерій Бондаренко, 53’).

     

    Чемпіонат УПЛ. 13 тур. ФК «Зоря» – ФК «Олександрія» – 0:0

     

    Субота 27 жовтня 2018. 17.00. Запоріжжя, стадіон «Славутич-Арена». 1829 глядачів. 12°C.

     

    Офіційні особи на матчі:

     

    Арбітр –  Юрій Можаровський (Львів)

     

    асистенти арбітра –  Володимир Володін (Херсон), Олександр Войтюк (Запоріжжя).

     

    4-й арбітр – Микита Богатир (Запоріжжя).

     

    Спостерігач арбітражу – Володимир П’яних (Донецьк).

     

    Делегат ФФУ – В’ячеслав Іщенко (Запоріжжя).

     

    Зоря: Луїс Філіпе, Олександр Сваток, Ігор Харатін, Богдан Михайліченко, Богдан Лєднєв (Артем Гордієнко, 67’), Олександр Тимчик, Владислав Кабаєв (Владислав Кочергін, 78’), Артем Громов – К, Вячеслав Чечер, Леонардо Асеведо (Сергій Майборода, 46’), Леван Арвеладзе.

     

    Запасні: Заурі Махарадзе, Дмитро Литвин, Сілас, Євген Чеберко.

     

    Головний тренер: Юрій Вернидуб.

     

    Олександрія: Юрій Паньків, Валерій Бондаренко, Кирило Ковалець (Станіслав Микицей, 90+2’), Андрій Цуріков, Артем Полярус, Андрій Запорожан – К, Артем Сітало (Віталій Пономар, 63’), Павло Пашаєв, Дмитро Шастал (Денис Устименко, 81’), Антон Шендрік, Євген Банада.

     

    Запасні: Владислав Леванідов, Владислав Бабогло, Олексій Довгий, Дмитро Гречишкін.

     

    Головний тренер: Володимир Шаран.

     

    Попередження: С. Майборода (84’)