Кропивничани виступають проти підвищення цін на газ (ФОТО, ВІДЕО)

  • 27 жовт. 2018 17:32
  • 2872
  •  
    Сьогодні, 27 жовтня, на площі перед Міською радою Кропивницького пройшла акція проти підвищення тарифів на газ на 23,5%, яке впроваджує Уряд з 1 листопада. Близько 150 мітингарів зібрались під прапорами ВО "Батьківщина" і  ВО "Свобода". 
     
     
    Перед містянами виступили голова фракції ВО "Батьківщина" у міській раді Олександр Цертій, депутат міської ради Роман Колісніченко, голова фракції ВО "Свобода" у міській раді Сергій Капітонов та інші громадські активісти.
     
    Як зазначив націоналіст Сергій Капітонов: 
     
    - У чому причина наших бід? Причина негараздів українців - в олігархах, а не лише у президентові Петрові Порошенко. На сьогоднішній день більше 220 міських рад по всій Україні направили до Верховної Ради Пакет антиолігархічних змін, яким обмежуть вплив олігархату на економіку країни. Це ж звернення підтримала і Міська рада Кропивницького. Влада аргументує підвищення цін на газ вимогами МВФ, але це неправда, насправді МВФ вимагає від влади наведення ладу в економіці і бюджеті. Про тарифи ніде не зазначено.
     
    Але наш уряд неспроможний вирішити це питання ніяким іншим шляхом, крім як підняття тарифів саме за наш з вами рахунок. А яким же тоді буде тариф наступного року? Невже влада думає,що якщо Уряд буде піднімати ціни на газ, населення України буде спроможне заплатити ці гроші?
     
     
    Учасники акції підписали Звернення депутатів Міської ради Кропивницького щодо неприпустимості підняття ціни на газ для побутових споживачів, релігійних організацій та виробників теплової енергії в рамках виробництва теплової енергії з метою надання послуг з опалення та постачання гарячої води населенню.
     
    Резолюцію з вимогами перед кропивничанами  зачитав депутат Фортечної районної ради від ВО "Батьківщина" Дмитро Голуб.
     
     
    Олена Скочко
     
    Як кропивницькі сокільці опікуються вихованцями БІМу