На президентських праймеріз УКРОПу в Кропивницькому переміг Олександр Шевченко

  • 26 жовт. 2018 19:03
  • 1130
    • Новина На президентських праймеріз УКРОПу в Кропивницькому переміг Олександр Шевченко Ранкове місто. Кропивницький
     
    19 жовтня актова зала Центральноукраїнського технічного університету зібрала понад 600 патріотів, які прийшли на перші в Україні президентські праймеріз і підтримали свого претендента в кандидати на пост президента. 
     
    Праймеріз — це тип голосування, в якому обирається єдиний кандидат від партії. Сенс праймеріз полягає в тому, аби кандидати від однієї партії не відбирали одне в одного голоси на основних виборах, оскільки їхній електорат, як правило, є близьким. Завдяки праймеріз зростає внутрішньопартійна конкуренція, тож на основні вибори йдуть ті політики, за спиною яких великий багаж корисних справ для народу.
     
    Спираючись на досвід провідних країн світу, УКРОП прагне обрати справжнього лідера. Адже саме зараз країна потребує сильного президента, який припинить війну та виведе країну зі скрути.
    Починаючи з вересня й до листопада, кожної п’ятниці, суботи та неділі трійка учасників президентських праймеріз, Олександр Шевченко, Ірина Головатенко та Оксана Тунік-Фриз, проводять презентації власних програм в обласних центрах по всій Україні. Голосувати за претендентів та їхні програми можуть члени УКРОПу з відповідних областей. 
     
    Захід у Кропивницькому вітальною промовою відкрив голова УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко. 
    Пропрезидентські сили говорять про політичну без-альтернативність, однак справжня безальтернативність — це бюджет 2019 року, який нам хочуть нав’язати. Безальтернативність — це коли мінімальну пенсію піднімають аж до 1638 гривень. Безальтернативність — це збільшення видатків на правоохоронну систему, яка видає наших патріотів ФСБ, на десятки мільярдів. Безальтернативність — це коли в 2019-му освітянам і медикам знову не піднімуть зарплати, — зазначив він. 
     
    Крім того, Тарас Батенко наголосив, що «Українське об’єднання патріотів» — перша політична партія в Україні, яка проводить президентські праймеріз. Їхні учасники не бояться критикувати чинну владу, вказувати на її помилки та говорити українцям правду.  
     
    — Ми говоримо правду про війну і про те, що влада не хоче її закінчувати. Ми говоримо правду про мову, на темі якої паразитує президент Порошенко, паразитує, не маючи до неї жодного відношення. Ми говоримо правду про церковне питання, бо розуміємо, що держава не має втручатися в справи церкви так, як це відбувається зараз, — констатував парламентарій.
     
    На початку заходу перед присутніми виступив і голова Київської міської організації партії, відомий дипломат Богдан Яременко.
     
    — Ми одна з тих партій, якій є що сказати, ми не були при владі, у нас навіть немає фракції у Верховній Раді. Тим не менше, саме укропівці ініціювали громадянську акцію з блокади торгівлі на крові, саме ми сказали, що не можна торгувати з окупантом і ворогом. І, ясна річ, коли ми прийдемо до влади, ця громадська ініціатива УКРОПу стане державною політикою. Ми першими не побоялись назвати нашого ворога шизофренічним карликом, не побоїмося й припинити дипломатичні стосунки з країною-окупантом, оскільки не можемо мати на своїй землі російських дипломатів. УКРОП закриє це кубло, щойно ми станемо партією влади, щойно нашому кандидату весь український народ довірить бути президентом. Принципи нашої зовнішньої політики прості: не брехати і не боятися, — наголосив Богдан Яременко.
     
     
     
    Структура праймеріз виглядає таким чином: кожен претендент презентує свою передвиборчу програму. Після виступів претенденти мають по три хвилини, аби висловити свою точку зору в декількох сферах: економіка, соціальна та зовнішня політика. Далі відбувається голосування, а під кінець присутні можуть поставити претендентам запитання. 
    Тож за результатами голосування в Кропивницькому переможцем став народний депутат України Олександр Шевченко, здобувши переважну більшість голосів. Оксана Тунік-Фриз та Ірина Головатенко посіли друге та третє місця відповідно. Таким чином,  Кіровоградщина стала вже десятим регіоном країни, який хоче бачити кандидатом у президенти Олександра Шевченка.
     
    Олександр Шевченко: Не шукайте ворогів там, де їх немає
     
    Олександр Шевченко народився 8 квітня 1971 року в місті Коломиї Івано-Франківської області. Здобув кваліфікацію радіоінженера в Чернівецькому державному університеті ім. Ю. Федьковича. Трудовий шлях розпочав монтажником радіоапаратури. Пізніше очолював декілька підприємств. Автор ідеї та засновник гірськолижного комплексу «Буковель», за сім років перетворив чи не найдепресивніший регіон України на одне з наи?більш відвідуваних у Східніи? Європі місць відпочинку. Народний депутат Верховної Ради України VII та VIIІ скликань. Член президії партії УКРОП. Провів понад 700 зустрічей з виборцями і вніс 83 законопроекти. Автор резонансного законопроекту, що покликаний заборонити в Україні пропаганду ідеї так званого «руського міра». Завдяки старанням Олександра Шевченка у «Буковелі» пройшли лікування та реабілітацію понад 1 тис. солдатів — учасників російсько-української війни, 3200 дітеи? з ДЦП, аутизмом або вадами опорно-рухового апарату, безкоштовно оздоровилися 8 тис. пенсіонерів. Крім того, команда Олександра Шевченка створила Центр віи?ськовоі? підготовки та інформаціі?, а також регулярно підтримує медзаклади, спортивні та культурні проекти.
     
    — Якщо хочемо збудувати країну гідності і правди, ми повинні бути чесними як перед собою, так і перед оточуючими. Сьогодні зі 140 держав ми на ганебному 123-му місці за рівнем життя. Тож ми не маємо права повторити помилки й обрати до влади тих, хто 27 років цинічно розкрадає країну. Якщо нам вдасться позбавитися старих можновладців, я гарантую, що вже за декілька років наша країна буде однією з найпотужніших у світі. З України перестануть тікати люди. Вони навпаки повертатимуться додому. Мені важко дивитися на те, як поневіряються люди, котрі будували нашу країну. Вони не мають коштів на нормальну їжу, купують одяг у секонд-хендах, не можуть дозволити собі якісного медичного обслуговування. Чинна влада не розуміє одного — країні не потрібні субсидії й дотації. Українцям потрібна мінімальна зарплатня на рівні 700 доларів. Побачите, тоді ніхто не буде мріяти втекти з України за кордон, — заявив Олександр Шевченко. 
     
    Флагманський напрямок його програми, що має назву «Країна гідності і правди», — агресивна та систематична боротьба з корупцією. Саме вона допоможе Україні завоювати повагу в світі та забезпечити гідні умови для всіх українців. Ще одне ключове завдання програми Олександра Шевченка — створення сильної держави, яка зможе уникнути «великої» війни, однак поверне Крим і території на сході України. Третій із важливих кроків — подолання бюрократії всіх рівнів і побудова «простої» країни.
     
     
    Крім того, переможець президентських праймеріз УКРОПу на Кіровоградщині переконаний, що країна має більш серйозно підійти до питання реформ. На думку політика, міністри Гриневич і Супрун є настільки поганими менеджерами, що навіть не можуть нормально презентувати народові суть реформ у галузях освіти й медицини. Вони почали з руйнування старого, наголошує Олександр Шевченко, однак поняття не мають, що будуть зводити на цих руїнах. Їхній підхід у корені неправильний, адже схеми реформування мавпуються з інших країн, тож реформи геть не враховують українських реалій і справжніх потреб народу.
     
    — Я зроблю все, щоби кожна людина в Україні була успішною. Я зроблю все, щоби за декілька років кожен пенсіонер сказав: Шевченко не вішав нам локшини на вуха, а дійсно подбав про наше достойне життя, — обіцяє політик.
     
    Нагадаємо, нещодавно Олександр Шевченко увійшов до топ-10 найбільш рейтингових кандидатів у президенти. Відразу ж потому чинна влада почала пресингувати його, показуючи власну силу. Так 260 працівників СБУ на 30 годин паралізували роботу курорту «Буковель», яким свого часу керував Шевченко. «Маски-шоу» й безпідставні обшуки не дали жодних результатів, оскільки підприємство функціонує виключно на чесних засадах.
     
    Євгенія Котенко