Cтудентів Кіровоградського медколеджу запрошують подаватися на здобуття Стипендії імені Валентини Костенко «За милосердя»

  • 24 жовт. 2018 16:07
  • 981
    • Новина Cтудентів Кіровоградського медколеджу запрошують подаватися на здобуття Стипендії імені Валентини Костенко «За милосердя» Ранкове місто. Кропивницький

    Фонд Костенко оголошує про офіційний початок прийняття документів від студентів Кіровоградського медичного коледжу імені Є.Й.Мухіна на здобуття Стипендії імені Валентини Костенко «За милосердя» на 2018 рік. Про це журналісту «Первой городской газеты» повідомили організатори.

    Розмір грошової частини Стипендії становить 1 000 доларів США на рік.  


    Стипендію та Фонд для її виплати заснувала родина Валентини Костенко для вшанування пам’яті про високі людські чесноти Валентини Костенко – медичної сестри, яка жила у Кіровограді і працювала в Кіровоградській обласній лікарні в 1975 – 1992 р.р.

     

    - Місія Фонду – зберегти кращі надбання, які залишились від попередніх поколінь медичних сестер/братів. Фонд прагне підтримати престиж цієї професії серед студентів, які її обрали, - зазначає його директор та засновниця Стипендії Анна Костенко.

     

    Вона є громадянкою США, але народилась і жила у тоді ще Кіровограді. Започаткувавши Стипендію імені Валентини Костенко «За милосердя», Анна хоче вшанувати пам'ять своє матері, яка прожила недовге життя, але залишила глибокий слід в серцях її сім'ї, колег і пацієнтів.

     

    Пакет із наявністю всіх документів повинен бути поданий з 1 жовтня по 9листопада 2018 року та відісланий на електронну адресу: zamyloserdia@gmail.com

     

    З критеріями, за якими буде здійснюватись відбір претендентів на здобуття Стипендії імені Валентини Костенко «За милосердя», можна ознайомитись на сторінці Фонду Костенко у Фейсбук. 

     

    Вручення першої стипендії імені Валентини Костенко «За милосердя» відбудеться 29 листопада 2018 року на сцені Кіровоградської обласної філармонії під час урочистостей з нагоди 90-річчя Кіровоградського медичного коледжу імені Мухіна.

    Біографічна довідка.

    Костенко Валентина Василівна народилась 22 червня 1951 року в Кіровограді. Ще в дитинстві маленька Валя була турботливою сестричкою та чуйною подругою, залюбки допомагала мамі, бабусі, вчителям. Вона любила читати книжки про мандри й пригоди і мріяла присвятити життя авіації.

    Втім, життя внесло корективи в плани дівчини. Після закінчення школи вона вступила на навчання до Кіровоградського медичного училища імені Мухіна та закінчила його з червоним дипломом. Вдало поєднувала навчання з роботою в обласній лікарні та вихованням двох донечок – Ані й Тані, а також всіляко підтримувала затишок у родині. Заради цього їй доводилось виходити на нічні чергування та працювати без вихідних, незважаючи на хворе серце.

    Валентину Костенко любили колеги й пацієнти за чуйність, бездоганне служіння людям, вміння зрозуміти й розрадити. Чоловік, діти, друзі й знайомі захоплювались її талантом бути гарною господинею.

    Серце Валентини Василівни Костенко перестало битися 24 лютого 1992 року. Напередодні вона завершила своє останнє чергування в лікарні… Її запам’ятали як грамотну медсестру, яка до останньої миті залишалась вірною ідеалам милосердя та гуманізму.