Сина нардепа звинувачують у привласненні коштів державного банку

  • 24 жовт. 2018 14:17
  • 915
    • Новина Сина нардепа звинувачують у привласненні коштів державного банку Ранкове місто. Кропивницький
     
    Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) затримала сина чинного народного депутата у справі про розкрадання коштів з державного банку.
     
    Про це йдеться на сайті CBN.
     
    «Досудовим слідством встановлено, що протягом вересня 2013-го – січня 2014 років бенефіціарні власники групи “Креатив”, діючи за попередньою змовою зі службовими особами ПрАТ “Креатив”, службовими особами АТ “Ощадбанк”, ТОВ “ЗМЖ”, працівниками ПАТ “Креатив Груп” і ТОВ “Кредитне Брокерське Агентство”, заволоділи грошима, отриманими ПрАТ “Креатив” в АТ “Ощадбанк” за договором кредитної лінії в сумі 20 млн дол. США, що на момент вчинення злочину складало 160 млн грн.», – сказано у повідомленні.
     
    Ці кошти підозрювані привласнили. САП нині затримала 10 осіб та повідомила їм про підозру в розкраданні коштів.
     
    «Затримано та повідомлено про підозру й сина чинного народного депутата, який разом з іншими бенефіціарними власниками групи “Креатив” (на той час) набув корпоративні права ПАТ “Чорноморгідрозалізобетон”, придбані за рахунок коштів банку. Їм інкриміновано дії, передбачені ч. 5 ст. 191 (окремим як пособництво у вчиненні вказаного злочину), ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України», – зазначили також у САП.
     
    Нагадаємо, йдеться про народного депутата з Кропивницького Станіслава Березкіна та його сина Максима Березкіна.