Країни з-поза меж ЄС приєднуються до санкцій на підтримку України

  • 24 жовт. 2018 11:30
  • 987
    • Новина Країни з-поза меж ЄС приєднуються до санкцій на підтримку України Ранкове місто. Кропивницький
     
    Заява Високої представниці ЄС від імені Європейського Союзу щодо приєднання деяких країн до обмежувальних заходів у відповідь на дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України або загрожують їм.
     
    12 вересня 2018 року Рада ЄС ухвалила Рішення. Цим рішенням продовжено дію обмежувальних заходів на наступні шість місяців - до 15 березня 2019 року.
     
    Країни-кандидатки Чорногорія та Албанія, а також Норвегія, що належить до Європейської асоціації вільної торгівлі та Європейської економічної зони, та Україна приєдналися до цієї заяви.
     
    Вони забезпечать відповідність своїх державних політик цьому рішенню Ради.
     
    Європейський Союз вітає таке зобов’язання.
     
    Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їхніх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їх народами, та з народами з-поза їхніх меж.
     
    Нагадаємо: Томос для України. Чому рішення Константинополя є історичним?