Посадовці та медики Кіровоградщини вчились бізнес-плануванню

  • 24 жовт. 2018 09:00
  • 797
    • Новина Посадовці та медики Кіровоградщини вчились бізнес-плануванню Ранкове місто. Кропивницький
     
    Існуючі механізми та бізнес-планування діяльності комунального не комерційного підприємства з охорони здоров’я в умовах реформування галузі розглянули  фахівці та посадовці в рамках одноденного тренінгу. Захід організовали в рамках проекту «Пульс», який реалізує Асоціація міст України у співпраці із Асоціацією районних та обласних рад, - Кіровоградське регіональне відділення Асоціації міст України. 
     
    Методологія, що нині впроваджується по всій Україні нині у 2010 – 2015 роках, в якості пілотного проекту була опрацьована у Дніпропетровській області. Результати виправдали очікування.
     
    «Нині в державі йде хвиля впровадження нової системи охорони здоров’я, і ми бачимо певні проблеми розуміння на місцях того, що відбувається і як воно має бути. А медицина має бути. Відмінність в тому, що раніше медицину фінансували в «нятяжечку», часто в межах половинного фінансування. Нині ж ситуація має бути кардинально іншої. Підприємство, нехай і некомерційне, не може виживати. Підприємство -  це бізнес, а бізнес не може бути збитковим»,  -  із таким  на початку зустрічі звернувся до присутніх Костянтин Надутий, експерт Асоціації районних та обласних рад.
     
    Бізнес - планування  -  поняття для державних службовців і медиків нове. Для того, аби воно було грамотним та результативним, присутнім запропонували ознайомитись із кількома прикладами вже впроваджених ідей.
     
    «Вчитись і розвиватись - іншого варіанту немає. Медична реформа іде паралельно з реформою децентралізації і має перегукуватись на усіх етапах: від розробки перспективних планів та проектування бюджету ОТГ на рік до бюджетів кожного окремого ФАПу чи амбулаторії», - зазначила під час зустрічі Вікторія Нижник, консультант з  правових питань Офісу Реформ Кіровоградського РВ АМУ.