Лише третина депутатів відвідали всі засідання Ради у жовтні

  • 23 жовт. 2018 20:06
  • 794
    • Новина Лише третина депутатів відвідали всі засідання Ради у жовтні Ранкове місто. Кропивницький
     
    Лише 37% народних депутатів (157 із 423) відвідали всі засідання Верховної Ради у жовтні.
     
    За даними письмової та електронної реєстрацій десять депутатів не були на жодному засіданні. Серед них Вадим Рабінович, Лев Підлісецький, Гліб Загорій і Дмитро Ярош. Офіційно депутати пропустили засідання Ради з невідомих причин. Тобто, не через хворобу чи відрядження. Традиційно не були присутні в Раді депутати-втікачі Євген Бакулін, Олександр Онищенко та Сергій Клюєв. Крім того не відвідували засідання В’ячеслав Константіновський та Андрій Журжій, які заявили про складання повноважень, а також Надія Савченко, яку утримують під вартою.
     
    Найбільше депутатів-прогульників у групах «Воля Народу» та «Відродження», а також фракції «Опозиційного блоку». У середньому на засіданнях Ради були відсутні з невідомих причин 42% депутатів «Волі Народу», 31% - «Відродження» та 30% – «Опозиційного блоку». Найвищі показники в «Народного Фронту» та Блоку Петра Порошенка. У середньому на засіданнях були відсутні 15% депутатів НФ, 16% – БПП, 18% – «Батьківщини», 20% – РПЛ, 26% – «Самопомочі» та позафракційних депутатів.
    У порівнянні з вереснем кількість депутатів-прогульників зросла. У вересні всі засідання Ради відвідали 43% народних депутатів, жовтні – 37 %
     
    Найбільше депутатів офіційно були відсутні на пленарному засіданні Ради в п’ятницю, 19 жовтня – 123 депутати.
    Всього за місяць відбулося 12 пленарних засідань. Інформація в рамках проекту «Дослівно».
     
    Нагадаємо: У грудні на Кіровоградщині відбудуться вибори у чотирьох новостворених ОТГ