З нового року затверджений новий порядок реєстрації безробітних

  • 23 жовт. 2018 09:30
  • 1170
    • Новина З нового року затверджений новий порядок реєстрації безробітних Ранкове місто. Кропивницький
     
     Уряд затвердив новий Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу. Серед новацій – кар’єрний радник, індивідуальний план надання послуг та можливість звернутися до центру зайнятості до звільнення. 
     
    Постанова КМУ «Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу» від 19.08.2018 № 792 вступить у силу з 01.01.2019. 
     
    З наступного року шукати роботу і планувати кар’єру безробітному допомагатиме кар’єрний радник. Він консультуватиме про вакансії, можливості професійної підготовки, перепідготовки, допоможе обрати чи змінити професію. Для цього кар’єрний радник із безробітним складатимуть індивідуальний план надання послуг. У ньому зазначатимуть заходи для пошуку роботи, строки та періодичність їхнього надання, зобов’язання сторін. Мінсоцполітики має затвердити примірну форму індивідуального плану надання послуг та порядок його складення.
     
    У разі відсутності підходящої роботи особі, яка шукає роботу, статус безробітного можуть надати з першого дня взяття на облік у центрі зайнятості. 
     
    Якщо працівник повідомить центр зайнятості щонайменше за два тижні до звільнення з поважної причини (у зв’язку із закінченням строку трудового договору,  відмовою працювати у змінених умовах, скороченням тощо), його візьмуть на облік у день звернення, допоможуть сформувати резюме, розмістять на сайті державної служби зайнятості.
     
    Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Кіровоградського обласного центру зайнятості