Кропивничани стали найяскравішими зірками "Долинського листопаду" (ФОТО)

  • 21 жовт. 2018 18:29
  • 1277
    • Новина Кропивничани стали найяскравішими зірками «Долинського листопаду» (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Минулої п’ятниці в місті Долинська на Кіровоградщині проходив фестиваль-конкурс авторської пісні й співаної поезії "Долинський листопад". У складі журі була викладач музично-теоретичних дисциплін Кіровоградського музичного коледжу Марина Долгих.

    На сторінці в соцмережах вона поділилась враженнями від мистецького свята.

    «У п'ятницю попрацювала в трохи незвичному амплуа - була чарівником, який запалював зірки... Якщо серйозно, то була головою журі фестивалю-конкурсу авторської пісні й співаної поезії "Долинський листопад", що проходив у мальовничому містечку Долинська Кіровоградської області. Дивовижно, скільки талантів - виконавців, композиторів-аматорів і поетів - у нашому українському середовищі! Скільки людей, закоханих у пісню і рідне слово!

    Тепер буду вітати, при тому вельми щиро. Володарка єдиного Гран-Прі (номінація "дорослі виконавці") - викладач Школи мистецтв Кропивницького Євгенія Романченко. Авторка пісні "Крила" на вірші Ліни Костенко, що звучала у Женіному виконанні - Ольга Капітоненко - І місце. Пишаюся вами, мої колишні студентки!

    Співали й мої "кролики" - юні композитори (як же без них!). Діма Козлітін і його пісня "Літо", яка вже стала місцевим хітом і співається на міських дитячих тусовках - І місце. До речі, автор вперше виконував її самостійно під власне аранжування, за що окремий респект. Бандуристка Саша Баранок з новою піснею "В милого сорочка біла" - ІІ місце. Обоє навчаються в Музичній школі №2 ім. Ю.С.Мейтуса.

    Для Саші Лебедик (музична школа №3) цей конкурс став першим виступом на сцені іншого міста, її жартівлива пісня про смішливого кота "На веселій вулиці" отримала ІІ місце.

    Приємна річ для автора - на конкурсі звучали чотири мої пісні у виконанні юних співачок Долинської музичної школи та старшого хору, чим завдячую викладачам Ларисі Кашталян і Сергію Пахомову.

    "Долинський листопад" - то й приємні хвилини спілкування з творчими особистостями - композиторкою і директором Долинської МШ Мариною Бєловою - невтомною організаторкою, сподвижницею цього івенту, поетесами Антоніною Корінь і Валентиною Кондратенко, поетом Іваном Найденком, автором-виконавцем, криворожаніном Павлом Осиковим, художником і рок-музикантом Миколою Копайгорою.

    Окреме слово вдячності всім, хто підтримував нашу маленьку кропивницьку делегацію морально й матеріально - батькам, викладачам зі спеціальності й вокалу, директорам і завучам шкіл. І нашому водію - кобзарю Юрію Баранку - за веселе слово, гарний настрій і батьківське піклування», - йдеться в повідомленні.