Вівсянка, сер! З кропивницькими затриманими в ізоляторі поводитимуться як із джентльменами (ФОТО)

  • 19 жовт. 2018 18:55
  • 901
    • Новина Вівсянка, сер! З кропивницькими затриманими в ізоляторі поводитимуться як із джентльменами (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Сьогодні, 19 жовтня, у Кропивницькому презентували систему забезпечення прав затриманих – Custody Records, яка запрацювала у місцевому ізоляторі тимчасового тримання.

    Кропивницький став четвертим містом в Україні, яке впровадило таку систему.

    Нова система фіксує всі дії стосовно затриманих під час їхнього перебування в ізоляторі тимчасового тримання. Спеціально навчені співробітники спілкуються із затриманими, фіксуючи всю інформацію про них. До того ж у приміщені ведеться цілодобове спостереження. Відтак, затриманий захищений від неправомірних дій з боку працівників поліції. Система захищає також співробітників поліції від наклепів та неправдивих звинувачень з боку затриманих.

    -  Ми перейняли досвід роботи британської поліції та адаптували їхні напрацювання під українську дійсність. Система дозволяє фіксувати усі дії щодо затриманих і створює безпечні умови їх перебування, - говорить директор Української фундації правової допомоги Микола Сіома.

    Як зазначив начальник ГУНП у Кіровоградській області Роман Козьяков, відтепер до електронної підсистеми буде вноситися інформація щодо харчування особи, надання медичної допомоги, побачень, прогулянок тощо. Ці дані нададуть можливість переглянути правомірність дій працівників поліції та самих затриманих.

    Аліна Кулик