«Інтер» присвячує ефір пам'яті легендарного тренера Олега Безилевича

  • 19 жовт. 2018 10:30
  • 954
    • Новина «Інтер» присвячує ефір пам'яті легендарного тренера Олега Безилевича Ранкове місто. Кропивницький
     
    На цьому тижні пішов з життя видатний футболіст і тренер Олег Базилевич. Як данину пам'яті легендарного спортсмена, «Інтер» змінює сітку мовлення. У п'ятницю, 19 жовтня, о 23:00 канал покаже документальний проект власного виробництва – «Олег Базилевич. Система футболу».
     
    Олег Базилевич став гравцем київського «Динамо» в 1957 році, коли йому було 19 років. Цій команді він присвятив кращі роки свого спортивного життя. В якості нападника «біло-синіх» Базилевич провів 161 матч і забив 53 голи, а також виграв разом з київським футбольним клубом перші золоті медалі в чемпіонаті СРСР в 1961 році і другий на той момент в історії клубу Кубок СРСР в 1964. В якості тренера разом з Валерієм Лобановським очолював «Динамо Київ» середини сімдесятих. Про успіхи команди і неймовірну систему футбольної гри, розробленої Олегом Базилевичем, розповідає документальний проект телеканалу «Інтер».
     
     
    У другій половині 70-х англійське видання World Soccer назвало київське «Динамо» кращою командою світу, а тандем Лобановський-Базилевич – кращими футбольними тренерами планети. Завдяки розробленій ними системі організації гри і підготовки футболістів в 1975 «Динамо» виграло чемпіонат СРСР, завоювало Кубок Кубків і Суперкубок Європи.
    Однак ситуація, коли команду очолювали два старших тренера з абсолютно рівними правами, не змогла тривати вічно. Лобановський залишився, а Базилевич пішов. Проте їхня футбольна система продовжувала працювати і знову «вистрілила» в 1986 році, коли «Динамо» вдруге завоювало Кубок Кубків, і 1999-му – коли команда дійшла до півфіналу Ліги Чемпіонів. Можливо, саме тому легендарну систему досі називають «системою Лобановського». Однак у неї є ще два учасника – вчений Анатолій Зеленцов і Олег Базилевич. Ці люди першими накреслили унікальні графіки, звели таблиці і вивели формули, завдяки яким наші вболівальники на власні очі побачили, яким може бути футбол.
     
    У документальному проекті «Олег Базилевич. Система футболу» глядачі побачать інтерв'ю Олега Петровича, а також унікальні фото та відеоматеріали з особистого архіву легендарного футболіста і тренера.
    Дивіться документальний проект «Олег Базилевич. Система футболу» 19 жовтня о 23:00 на телеканалі «Інтер».