Кропивницькі сокільці привітали ветеранів УПА з річницею створення Української Повстанської Армії

  • 18 жовт. 2018 20:03
  • 1467
    • Новина Кропивницькі сокільці привітали ветеранів УПА з річницею створення Української Повстанської Армії Ранкове місто. Кропивницький
     
    ВГО "Сокіл" разом із депутатом-націоналістом міської ради Сергієм Капітоновим привітали ветеранів УПА Кропивницького з 76-ю річницею створення Української Повстанської Армії. Пише у ФБ ВГО "Сокіл" Кропивницький.
     
    17 жовтня 2018 року в Кропивницькому активісти ВО «Свобода» та ВГО «Сокіл» завітали до земляків-ветеранів УПА, щоби привітати їх із 76-ю річницею з дня створення Української Повстанської Армії.
     
    Ветерани-повстанці Іван Дем’янович Гудак та Любомира Миколаївна Григоращенко, які свого часу вели боротьбу за вільну Україну в лавах УПА, радо зустріли націоналістів.
     
    Обом ветеранам свого часу довелося протистояти страшній тоталітарній совєцькій машині, довгими роками поневірятися в таборах, зазнати осуду земляків, яких встигла «зазомбувати» совєцька влада.
     
    Нині ветерани УПА залишилися такими ж нескореними. В ході спілкування з націоналістами вони активно коментували політичну ситуацію в Україні, стверджуючи, що добробут і мир прийдуть тільки з дійсно українською владою.
     
    «Загрузли нас у «Фелікс Дзержинський», у трюми, в яких возили зерно, вугілля. Там вже було так, що не передати словами, і нікому не снилося, що там коїлося. Як нас колисало море, то ніхто і не думав, що ще живий залишиться... Ми вже й не надіялися, що живими лишимось, тим паче, що колись таки повернимось на землю свою. Багато наших лишилось в тім краю... А там і земля не приймає нікого, бо землі немає, там вічна мерзлота» - зі спогадів Любомири Григоращенко, зв'язкової УПА.
     
     
    Нагадаємо: Свободівці з Кропивницького взяли участь у Марші УПА у столиці (ФОТО)