Кропивницький: Як відреагувала комісія на ситуацію з засміченим подвір’ям на провулку Маркшейдерському (ВІДЕО)

  • 18 жовт. 2018 13:29
  • 1121
    • Новина Кропивницький: Як відреагувала комісія на ситуацію з засміченим подвір’ям на провулку Маркшейдерському (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Маркшейдерському учора працювала комісія з представників виконкому Фортечної районної у м. Кропивницькому ради, Держслужби з питань надзвичайних ситуацій, Держпродспоживслужби, Національної поліції та Спецінспекції міської ради. Про це у ФБ пише начальник спецінспекції Андрій Максюта. 
     
    Запросили представників УТОГ (товариство глухих) для спілкування з особами, які захаращили сміттям двір і все навкруги, розвели крис і антисанітарію.
     
    Вирішено: однозначно питання маємо вирішити, долучитися і допомогти цим людям вивезти накопичене роками сміття (вони вже не проти). Коли їм пояснили, що сміттям не топлять і запропонували допомогу служб міста. Думаю, найближчим часом полегшено видихнути зможуть і сусіди. Цей розплідник гризунів і загроза екології (поруч оселі громадян, через дорогу - водойма р.Інгул) спричиняє дискомфорт нормальній життєдіяльності людей.
     
    Наразі координуємо і тримаємо ситуацію під контролем.
     
     
    Ситуації надано розголос з такою метою: скоординувати дії служб та відомств, провести комісійне обстеження і прийняти комісійне рішення, адже повноважень відкрити ворота і загнати екскаватор з самосвалами і вигорнути це сміття, що гніє, - в жодної зі служб не має. І саме тому цей бардак і є на території присадибки по пров. Маркшейдерському. Так, люди зверталися до квартальної, так - квартальна зверталася до райвиконкому, райвиконком до Спецінспекції, але функціями Спецінспекції є контроль за благоустроєм земель комунальної власності - це прилеглі території, контроль через рейдові відпрацювання і перевірки, механізм реагування на виявлені порушення - складання адміністративних протоколів, за якими потім на порушників накладаються штрафи.
     
     
    Тобто, якби не ініціатива Спецінспекції і розуміння усіх без виключення служб, що долучилися, виїхати з виїздною комісією (а для цього потрібно було оперативно зібрати всіх) - ситуація залишалася б такою до... НЕ ДАЙ БОГ якоїсь надзвичайної ситуації. Наприклад, екологічної катастрофи. Чи, НЕ ДАЙ БОГ, нещасного випадку. Адже там порушено пожежні та санітарні норми.
     
    Ще однією з причин надання публічності - є на даному прикладі привернути увагу до подібних проблем. Адже такі дії не сенсаційна новина і такі захаращені двори та квартири є в кожному мікрорайоні. І через ці "звалища" страждають сусіди таких "Плюшкіних". Має бути офіційний облік таких місць, контроль з боку відповідних установ і підтримка соціальних служб таких категорій населення.