Студентки медуніверситету пройшли стажування з інклюзивних практик у Грузії

  • 18 жовт. 2018 13:05
  • 821
    • Новина Студентки медуніверситету пройшли стажування з інклюзивних практик у Грузії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Студентки третього курсу Тетяна Харченко та Оксана Міщенко представили Донецький національний медичний універистет на Міжнародному фестивалі інклюзивних практик «Долаючи кордони-2018» у Грузії. Про це повідомили у прес-службі закладу.
     
    Студентки пройшли стажування за програмами соціальної інклюзії та отримали відповідні сертифікати. Фестиваль Inclusive Practices проводиться за підтримки International Association for Community Development (IACD), міжнародної мережі, акредитованої в ООН і European Community Development Network (EuCDN).
     
    У фестивалі взяли участь колективи, що втілюють різноманітні практики у роботі з особливими дітьми, з різних країн Європи та Азії.
     
    Метою фестивалю є розвиток та просування конструктивного досвіду соціальної інклюзії, подолання кордонів інклюзивних практик, а також конференція «Розвиток інклюзивних спільнот».
     
     
    Фестиваль провели в Грузії, на березі Чорного моря, в унікальному кліматичному місці - курорті Урекі, що славиться цілющими властивостями своїх чорних магнітних пісків при ураженні опорно-рухової системи. Реабілітаційний центр знаходиться на березі моря, тож учасники фестивалю могли на власні очі побачити, наскільки позитивно магнітний пісок впливає на лікування дітей.
     
    На фестивалі виступили спікери з інклюзії з Великобританії, Норвегії, Грузії. Тетяна Харченко та Оксана Міщенко були єдиними представницями медичного ВНЗ з України на фестивалі.
     
    Познайомилися не лише з іноземними студентами та викладачами, а й зі співвітчизниками, які втілюють інклюзивні практики - з Чернівецького універистету імені Федьковича, з Херсону, Вінниці, Запорізької області.
     
    Студенток зацікавила тема інклюзії ще під час відвідування дітей, якими у Кропивницькому опікується організація «Серце матері». Тут вони займалися волонтерством та завдячують знайомству з «Серцем матері» своєму науковому керівнику Христині Ковлевій. Також студентки дякують за підготовку до фестивалю куратору групи Людмилі Суховірській.
     
    Тетяна та Оксана розповідають, що під час фестивалю отримали неоціненний досвід та закріпили знання, отримані під час лекцій в університеті.