Свободівці з Кропивницького взяли участь у Марші УПА у столиці (ФОТО)

  • 17 жовт. 2018 20:09
  • 1528
    • Новина Свободівці з Кропивницького взяли участь у Марші УПА у столиці (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Покрову кропивницькі націоналісти разом з прихильниками ВО "Свобода" вирушили до Київа, щоб взяти участь у щорічному Марші УПА. Цей Марш проводиться націоналістами вже протягом тринадцяти років, і цього року патріоти України відзначали 76-у річницю створення Української Повстанської Армії на чолі з генералом-хорунжиєм Романом Шухевичем.
     
     
    До ВО "Свобода" приєднались Національний корпус, ОУН та інші націоналістичні сили. Перед учасниками заходу виступив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.  
     
    «Лише націоналісти можуть скинути з держави ярмо олігархії та повернути Україну в українські руки. Для цього треба прискорити процес остаточного об’єднання націоналістичних сил. Українці повинні мати свого кандидата на посаду Президента, єдиного кандидата від націоналістичних сил. Така людина серед нас є – це Руслан Кошулинський. І я прошу всіх побратимів-націоналістів підтримати його кандидатуру». 
     
    Від скверу Шевченка колона кількістю у 20 тисяч учасників рушила центральними вулицями міста до Європейської площі, на якій патріоти виконали Славень українського націоналіста. Наприкінці заходу перед активістами виступив гурт "Кому вниз".
     
    До колони свободівців з Кропивницького приєдналась і відома усім Лариса Ніцой, яка є родом з Кропивниччини.
     
    Олена Скочко
     
     
     
    Нагадаємо: Чому трипільці періодично спалювали своє житло? Кропивницькі націоналісти відвідали музей у Трипіллі