У грудні на Кіровоградщині відбудуться вибори у чотирьох новостворених ОТГ

  • 16 жовт. 2018 14:02
  • 1098
    • Новина У грудні на Кіровоградщині відбудуться вибори у чотирьох новостворених ОТГ Ранкове місто. Кропивницький
     
    ЦВК одноголосно ухвалила рішення про призначення перших виборів у 125 об’єднаних територіальних громадах. До складу цих 125 ОТГ увійшли 534 місцеві ради. Вибори мають відбутись 23 грудня.
     
    Перші вибори, зокрема, відбудуться і на території ОТГ, створених протягом 2017- 2018 року на Кіровоградщині: Добровеличківській, Мар’янівській, Піщанобрідській,  Попельнастівській. До складу яких увійшли 11 сільських та селищних рад області.
    Відповідну інформацію містить Постанова ЦВК № 156.
     
    Також ЦВК оголосила на цю дату додаткові вибори у 26 об’єднаних громадах України. На Кіровоградщині додаткові вибори мають бути призначені на території Першотравенської сільської ради, яка виявила бажання приєднатись до Компаніївської ОТГ. Постанова ЦВК № 157.
     
    Для п’ятьох території області призначення виборів стало справжнім святом. У тісній співпраці із громадами ми йшли до цього протягом останнього року. Варто зазначити, що вперше на Кіровоградщині відбудуться додаткові вибори на території Першотравенської сільської ради, яка виявила бажання приєднатись до Компаніївської ОТГ. Наразі  маємо прецедент і сподіваємось, що інші вже створені ОТГ активно працюватимуть у напрямку збільшення свої території, а відповідно і спроможності. На жаль, з об’єктивних причин виборчий процес завершиться напередодні нового року. Тож у громад буде мало часу на ухвалу рішень і створення структур, необхідних для переходу на прямі міжбюджетні стосунки. Асоціація міст України аполітична організація ми не втручаємось у виборчий процес. Наразі консультанти співпрацюють з територіями, на яких відбудуться перші вибори в рамках юридичних і бюджетних питань, які можна і треба опрацювати заздалегідь - коментує Валентина Остапчук, консультант з комунікації Офісу реформ Кіровоградського РВ АМУ
     
    Загалом після проведення перших місцевих виборів 23 грудня в Україні діятиме 830 добровільно об’єднаних територіальних громад.
     
    Нагадаємо, що раніше йшлося про готовність провести перші та додаткові вибори у 178 ОТГ. Наразі до списку призначених додаткових виборів в області не потрапила Диминська сільська рада, яка пройшла процедуру приєднання до Соколівської ОТГ.
     
    Валентина Остапчук