Кіровоградщина: Світловодські браконьєри непереможні? (відео)

  • 16 жовт. 2018 12:33
  • 1422
  •  
    Світловодськ славиться рибою, та може так відбутися, що славиться зминеться на славився, якщо ми не поборемо браконьєрів. Останні нахабно творять свою чорну справу, не зважаючи ні на що.  Про це повідомляє Svetlive
     
    В четвер підприємства, які займаються виловом риби, рибоохоронці та екологи зробили добру справу. В Цибульницьку затоку було випущено близько шести тон товстолоба.
     
    Це дворічка вагою приблизно до 200 грамів. Його закупили у спеціалізованого підприємства та привезли за 250 км. Кожна риба за ціною 5-6 грн. Товстолобик досить корисна риба для Кременчуцького водосховища. Вона охоче поїдає ту саму зелень, яка так докучає світловодціям кожного літа. Цибульницька затока є ідеальною для адаптації та розмноження цієї риби. Зрозуміло, що потрібно зберегти товстолобика. Рибоохорона обіцяла зробити все необхідне для цього.
     
    В суботу, 13 жовтня, представники поліції, екології та громадські активісти вирішили все ж провести рейд з перевірки дотримання заборони вилову риби. Результати рейду вражають. Уявіть, виявлено 39 (!) сіток загальною довжиною приблизно 3 кілометри. Учасники рейду звільнили та випустили приблизно 50 рибин.
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині поліцейські припинили незаконну порубку деревини