Кропивницький поліцейський згадує, як захищав Слов’янськ і Донецьк від сепаратистів (ФОТО)

  • 14 жовт. 2018 13:34
  • 1426
    • Новина Кропивницький поліцейський згадує, як захищав Слов’янськ і Донецьк від сепаратистів (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Сьогодні, в День українського козацтва і захисника Вітчизни, на сторінці у Фейсбук Патрульної поліції Кропивницького з’явилась розповідаь про одного з учасників АТО, який служить в її лавах.

    «Щороку ми розповідаємо вам про хоробрих захисників, завдяки яким ми живемо у мирному місті, а нині вони охороняють закон і порядок в лавах патрульної поліції Кіровоградської області.

     

    Сьогодні знайомтесь із інспектором відділу розшуку та опрацювання матеріалів дорожньо-транспортних пригод управління патрульної поліції в Кіровоградській області лейтенантом поліції В’ячеславом Твердохлібовим.

    Чотири місяці В’ячеслав разом з побратимами обороняли жителів Слов’янська і Донецька від наступів та атак, а також місцевість блок-посту, що поблизу населених пунктів Селезнівка і Артемівськ.

     

    «Ми тоді пережили різне: втрату друзів, випробовування на стійкість і міцність духу, моменти радості, коли залишались живі після тривалих обстрілів. Цей багаж досвіду та спогадів щодня нагадує мені про відважних побратимів, з якими пліч-о-пліч захищали рідну землю. Якщо стане необхідність, не задумуючись, повернусь туди і продовжу оборону. Це мій обов’язок – захищати Україну, забезпечувати мир і спокій громадян», – запевняє В’ячеслав.

     

    Також розповідає, що хвилювались більше не за себе, а за рідних, які щодня молились за їх життя і чекали такого довгоочікуваного дзвінка: «Живий! Люблю вас. Вже не можу розмовляти».

    Одного дня черговий обстріл знищив вишку мобільного зв’язку і позбавив військових та їх родичів і цього крихкого містка підтримки, звісточки з рідного дому. Ті дні він згадує, як найтяжчі. Не чути рідні голоси, а лише свист снарядів над головою.

     

    Строк служби завершився, а віра у свої сили та бажання позитивних змін у країні лише укріпились. Реалізувати свої мрії щодо світлого майбутнього своєї Батьківщини В’ячеславу вдалось з приходом до патрульної поліції в Кіровоградській області ще від початку реформи.

     

    Всього в управлінні патрульної поліції в Кіровоградській області працює 57 поліцейських – учасників бойових дій. Ми вдячні кожному, хто ціною особистого часу, комфорту та здоров’я відстоював нашу безпеку», - йдеться в повідомленні.