Кримінальні і гучні події, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні

  • 14 жовт. 2018 09:21
  • 1030
    • Новина Кримінальні і гучні події, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні Ранкове місто. Кропивницький
    У Кропивницькому на подвір’ї вибухнула підкинута граната
     
    В обласному центрі на території приватного будинку на вулиці Братиславській стався вибух сьогодні вранці, 12 жовтня. Про це повідомляє речниця Головного управління поліції Віталіна Бевзенко.  
     
    За інформацією, подія сталася близько 03:11. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав, пошкоджений лише автомобіль власника і фасад господарської будівлі.
     
    На місце події прибула слідчо-оперативна група. Зараз справою займаються слідчі. Відкрито кримінальне провадження за статтею "хуліганство". Фрагменти вибухового пристрою направлені на дослідження з метою встановлення його походження.
     
     
    У Кропивницькому на вулиці Ельворті робітника присипало землею у ямі
     
    11 жовтня о 17:16 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на вулиці Ельворті обласного центру під час проведення земляних робіт чоловік впав у яму та його присипало землею. 
    Рятувальники 1-го Державного пожежно-рятувального загону Кропивницького, які прибули на виклик, відкопали та дістали чоловіка 1969 р.н. з ями. Медична допомога громадянинові не знадобилась.
     
     
    Під час уроку кропивницький школяр отримав ножове поранення від однокласника (ВІДЕО)
     
    У Кропивницькому в школі №29 учень восьмого класу поранив однокласника в ногу ножем 8 жовтня.   
    За інформацією, подія сталася під час уроку англійської мови. За словами двох свідків, учень напав з ножем на однолітка, розрізав йому ногу.
     
    «У нього виникла кровотеча і педагогам довелося викликати швидку допомогу, яка знезаразили та перев’язали рану», - розповідає свідок.
     
    Директорка навчального закладу Лариса Смага відмовилася коментувати інцидент, наголосивши, що готова розмовляти про даний випадок лише після розголошення нашими журналістами джерела інформації.
     
    За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до начальника міського управління освіти Лариси Костенко, але чиновниця  не прокоментувала даний випадок, переадресувавши на прес-службу міськради. Там у свою чергу пообіцяли надати коментар згодом.
     
    У поліції області повідомили, що наразі на місце виїхали правоохоронці для перевірки інформації стосовно даного випадку, оскільки про інцидент стало відомо тільки зараз.
     
     
    З багатодітної родини втік семирічний хлопчик
     
    Зниклого семирічного хлопчика відшукали кропивницькі патрульні. 
    Близько 20-ї години інспектори отримали виклик про те, що на вулиці Декабристів пішла з дому та не повернулася 7-річна дитина. На місце події одразу прибув автопатруль.
     
    Інспектори з'ясували, що за вказаною адресою проживає багатодітна родина. Поки батько був на роботі, матір залишила свого сина на двох його старших сестер, а сама пішла до дитячого садка за п'ятьма іншими дітьми. Коли ж матір повернулася додому, сина дома вже не було.
     
    Інспектори встановили прикмети хлопчика, передали їх через радіоефір іншим патрулям та почали відпрацьовувати прилеглі території. Схожу за прикметами дитину з кошеням у руках помітили інспектори на вулиці Островського.
     
    Виявилось, що хлопчику наодинці стало самотньо і він вирішив поїхати до бабусі. Але на автобусній зупинці він злякався і розгубився. Єдиною втіхою для нього стало бездомне кошеня, яке він знайшов поруч. Надалі щасливу, але налякану дитину інспектори повернули матері.
     
    Для встановлення всіх обставин патрульні викликали на місце події слідчих.
     
     
     
    В центрі Кропивницького злочинці обікрали ювелірну крамницю
     
    У Кропивницькому в самісінькому центрі "обчистили" ювелірний. Про це повідомляє Depo.Кропивницький.
     
    У ніч на 8 жовтня невідомі проникли в магазин ювелірних виробів "Рубін", що розташований на вулиці Шевченка в обласному центрі. Злодії залізли до торгівельного приміщення та викрали ювелірні вироби. Сума збитків наразі підраховується.  
     
    Інформацію про крадіжку підтвердила речниця ГУ Нацполіції Віталіна Бевзенко.
     
    "Розпочато кримінальне провадження за частиною 5 статті 185 ККУ – крадіжка. Проводяться заходи зі встановлення підозрюваних", - зазначила Бевзенко.
     
     
    На Кіровоградщині на трасі державного значення провалилася водопропускна труба
     
    Загрозлива ситуація минулого тижня виникла на сьомому кілометрі дороги державного значення Н-23 Кропивницький-Кривий Ріг – Запоріжжя – провалилася водопропускна труба. 
     
    Про це повідомляє Служба автомобільних доріг Кіровоградської області.  
     
    Стара конструкція не витримала перевантаження і обвалилася, а разом з цим просіла і сама дорога.
     
    Аби не допустити трагедії, підрядники, ДП «Кіровоградський облавтодор» оперативно взялися проводити аварійні роботи по заміні старої водопропускної труби на нову. Завдання не з легких, оскільки діаметр конструкції – 1,5 м, а значить це значні земляні роботи та великі об’єми нового асфальту, який потрібно влаштувати на місці ремонту.
     
     
     
    У Кропивницькому після пожежі знайшли трьох загиблих чоловіків
     
    У Кропивницькому під час гасіння пожежі в житловому будинку виявили тіла трьох загиблих. Про це повідомляє прес-служба У ДСНС в області.
     
    5 жовтня о 21:47 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку на вулиці Джерельна у Кропивницькому. Як з’ясувалось після прибуття пожежно-рятувального підрозділу на місце події, у будинку горіли речі домашнього вжитку загальною площею 35 м2. Під час гасіння пожежі рятувальники виявили тіла трьох загиблих чоловіків – один з них, 1968 р.н., родич господарки будинку, паспортні дані інших двох загиблих встановлюються.
     
    Силами вогнеборців о 22:14 пожежу локалізували та о 22:58 – ліквідували. До гасіння пожежі залучались 10 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький.
     
    Причина пожежі та обставини смерті людей встановлюються.