Фіскальна служба області потребує нових кадрів

  • 13 жовт. 2018 09:43
  • 1142
    • Новина Фіскальна служба області потребує нових кадрів Ранкове місто. Кропивницький
            
    Восьмого  жовтня у залі засідань фіскальної служби Кропивницького керівництво податкової міліції Кіровоградщини прозвітувало про результати своєї роботи за дев’ять місяців 2018 року.
     
    З січня цього року до єдиного реєстру досудових розслідувань за матеріалами оперативних підрозділів податкової міліції внесено 45 кримінальних проваджень, з яких 30 — категорія тяжких та особливо тяжких, у тому числі 13 справ — це ухиляння від сплати податків.
     
    Основним завданням перед працівником податкової стоїть не лише притягнути до кримінальної чи адміністративної відповідальності осіб, які порушують законодавство, а й максимально забезпечити відшкодування збитків, завданих державі.
     
    У поточному році було забезпечено надходження до бюджету живими коштами понад 6,2 млн грн в рахунок відшкодування завданих державі збитків по кримінальних справах. Майже на 33,5 млн грн було накладено арешт на майно в рамках розслідування кримінальних проваджень, викрито два кримінальних провадження відносно учасників організованих злочинних груп.
     
    — Окремою проблемою в області, та й в Україні, є заробітна плата в конверті. З цим потрібно боротися. Але закон України забороняє робити рейди. Ми повинні завчасно повідомляти про перевірку. Ми не можемо керувати малий бізнес. Скільки людей, які працевлаштовані неофіційно у сфері послуг? Наприклад, на базарі.  А в перукарнях? Шкода, що роботодавці не розуміють елементарних речей. Ці доходи складають місцевий бюджет, — говорить  перший заступник начальника Головного управління ДФС у Кіровоградській області Дмитро Афонін.
     
    У рамках загальнодержавних операцій на виявлення і припинення фактів порушення митного законодавства України «Рубіж-2018» та «Акциз-2018» податківці протидіють незаконному виробництву та обігу підакцизних товарів. Завдяки таким операціям в області було складено 34 протоколи порушення митних правил на суму 4158,6 тис. грн.  За результатами адміністративних порушень на  221 тис. грн, з яких стягнуто — 212,5 тис. грн, вилучено тютюнових виробів на 98 тисяч гривень.
     
    — Фіскальна служба працює. І зрушення є. Мабуть, ще не такі, щоб їх помітило населення, але вже достатні, аби ми їх відчували на собі. Попри все, що говорять про роботу податківців, — це тяжка праця. І ми потребуємо нових кадрів. На сьогодні у нас відкрито близько десяти вакансій. Якщо у людини є вища юридична освіта, бажано й економічна, то ми її радо приймемо у свою сім’ю. Зараз наша зарплатня достатньою мірою конкурентоспроможна. Головне — бажання працювати, — додав Дмитро Афонін.
     
    Євгенія Котенко