Кіровоградщина чекає на призначення вибрів в ОТГ

  • 10 жовт. 2018 14:02
  • 722
    • Новина Кіровоградщина чекає на призначення вибрів в ОТГ Ранкове місто. Кропивницький
     
    Новий склад ЦВК заявив про готовність до вирішення проблеми призначення перших та додаткових виборів в об'єднаних територіальних громадах, щодо яких уже є 178 звернень обласних державних адміністрацій.                                                                                                    
    Серед тих, хто очікує призначення перших виборів, чотири новостворених ОТГ області: Добровеличківська, Мар’янівська, Піщанобрідська, Попельнастівська.  Відповідно до ухвалених рішень додаткові вибори мають бути призначені у селі Першотравенка, яка виявила бажання приєднатись до Компаніївської ОТГ, та у селі Димине, що приєднується до Соколівської ОТГ - повідомляє Офіс реформ Кіровоградського РВ АМУ. 
     
       «Перші вибори та довибори в ОТГ мають бути призначені вже цього тижня. Останній термін  - 12 жовтня, тільки в цьому випадку вибори будуть проведені 23 грудня 2018 року. При цьому ЦВК допускає, що у разі необхідності вибори можуть бути призначені на 30 грудня. Тоді  з першого січня 2019 ОТГ зможуть повноцінно працювати, отримавши усі юридичні та законодавчі повноваження», - наголошує консультант з правових питань Офісу Реформ Кіровоградського РВ АМУ Вікторії Нижник.
     
    Валентина Остапчук
     
    Нагадаємо: "Дніпро - Кіровоград" переглядає тарифи на постачання води