Заява речника щодо продовження незаконного ув’язнення Олега Сенцова

  • 8 жовт. 2018 18:00
  • 884
    • Новина Заява речника щодо продовження незаконного ув’язнення Олега Сенцова Ранкове місто. Кропивницький
     
    Олега Сенцова було ув’язнено за надуманими звинуваченнями щодо його діяльності на Кримському півострові, незаконній анексії якого Російською Федерацією він рішуче протистоїть. Євросоюз вважає, що його справа є порушенням міжнародного права та елементарних стандартів правосуддя.
     
    Голодуючи 145 днів, Сенцов продемонстрував неймовірну мужність, рішучість та самовідданість.
     
    Його здоров’я погіршилося до критичного стану. Відмовляючись забезпечити його належним медичним лікуванням у спеціалізованій медичній установі, влада Російської Федерації порушила його права людини; також вона порушила свої власні зобов’язання з дотримання прав людини у рамках міжнародного права, зокрема, що стосується тимчасового заходу Європейського суду з прав людини від 25 липня поточного року.
     
    Європейський Союз залишається солідарним з Олегом Сенцовим. Разом із належним і швидким медичним лікуванням ЄС очікує на його негайне звільнення. Також Євросоюз сподівається на звільнення усіх незаконно ув’язнених українських громадян у Росії та на Кримському півострові. Слід дотримуватися міжнародних стандартів з прав людини на півострові.
     
    Нагадаємо: Заява речника щодо подовження Закону про особливий статус Донецької та Луганської областей