До батьків, які морили голодом трирічного сина, застосують суворіші запобіжні заходи

  • 8 жовт. 2018 17:01
  • 702
    • Новина До батьків, які морили голодом трирічного сина, застосують суворіші запобіжні заходи Ранкове місто. Кропивницький
     
    Прокуратура проситиме суд призначити суворіший запобіжний захід депутату, який морив голодом сина. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.
     
    5 жовтня до Новоукраїнського районного суду слідчий, за погодженням з процесуальним прокурором, вніс клопотання щодо зміни горе-батьку, - депутату Новоукраїнської районної ради, запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою.
     
    Прокуратура клопотатиме перед слідчим суддею про зміну запобіжного заходу на суворіший, у зв’язку з систематичним та грубим порушенням умов перебування під цілодобовим домашнім арештом. Підозрюваний неодноразово, без дозволу слідчого, залишав житло, а також здійснював поїздки до обласного центру. 
     
    Нагадаємо, прокурором області Анатолієм Коваленком було повідомлено про підозру депутату Новоукраїнської районної ради за ст.166 Кримінального кодексу України, тобто у злісному невиконанні батьківських обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки. Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний не піклувався про здоров’я та фізичний розвиток свого трирічного сина, якого було обмежено в харчуванні, штучно створено для нього незадовільні побутові умови та не вживались заходи щодо його лікування. Вказане спричинило тяжкі наслідки здоров’ю дитини. 
     
    Крім того в рамках слідства за вчинення аналогічного злочину повідомлено про підозру матері потерпілої дитини. 
    Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк. 
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині затримали чоловіка, який напиляв у лісосмузі повний причеп деревини