Чи реально врятувати елеватор під час пожежі?

  • 8 жовт. 2018 10:06
  • 897
    • Новина Чи реально врятувати елеватор під час пожежі? Ранкове місто. Кропивницький
     
    В Олександріії, що на Кіровоградщині, пройшли тренування 2-го зведеного загону із відпрацюванням гасіння пожежі на елеваторі. Про це повідомляє прес-служба У ДСНС в області
     
    Відповідно до наказу начальника У ДСНС України у Кіровоградській області від 16.05.2017 року №150 «Про створення зведених загонів по гасінню великих пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Кіровоградській області» створено 3 зведені загони. 
     
    5 жовтня пройшли тренувальні навчання із особовим складом 2-го зведеного загону, до складу якого входять Олександрійський, Світловодський, Петрівський, Онуфріївський та Знам’янський пожежно-рятувальні підрозділи.
     
    Мета навчально-тренувального збору – всебічна перевірка готовності підрозділів до виконання завдань за призначенням. При цьому було перевірено робочий стан техніки, аварійно-рятувального оснащення, знання особовим складом своїх обов’язків та рівень організації радіозв’язку в умовах, максимально наближених до реальних.
     
    Під час навчань відпрацьювали умовну ввідну щодо ліквідації надзвичайної ситуації на елеваторі ТОВ «Украгроком». Тренування складалися з 2-х етапів: теоретичний, на якому особовому складу розповіли про технологічний процес підприємства, визначили найбільш пожежонебезпечні ділянки, вивчили систему протипожежного водопостачання, протипожежної автоматики та шляхи евакуації людей. Другим етапом було практичне відпрацювання ліквідації пожежі на території елеватора.
     
     
    Так, відповідно до тактичного задуму, виникла пожежа в приміщенні зернозберігання, спостерігається високий ступінь задимлення, полум’я перекинулось на дах будівлі. На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів площа пожежі охопила 50 м2 даху. 
     
    За результатами тренувальних зборів 2-го зведеного загону було з’ясовано, що професійна підготовка як керівного, так і особового складу має належний рівень, а підрозділи готові до дій за призначенням.
     
    Усього у навчаннях були задіяні 40 чоловік особового складу та 9 одиниць техніки 2-го зведеного загону по гасінню великих пожеж та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Кіровоградської області.
     
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому після пожежі знайшли трьох загиблих чоловіків