Як «Олександрія» з Кіровоградщини перемогла одеський «Чорноморець»

  • 7 жовт. 2018 15:54
  • 1208
    • Новина Як «Олександрія» з Кіровоградщини перемогла одеський «Чорноморець» Ранкове місто. Кропивницький

     

     Зустріч проходила 6 жовтня в суботу в Олександрії на стадіоні «Ніка», йдеться на офіційному сайті ФК «Олександрія». Як і очікувалося, матч з «Чорноморцем» пройшов у достатньо цікавій, жорсткій та безкомпромісній боротьбі. Не залишилися без достатньо потужньої сили і вболівальники – вони побачили п’ять забитих м’ячів у виконанні суперників. Справжня чоловіча боротьба позначилася і на футболістах, і як її результат –  безліч ушкоджень і травм.

     

    Драматургія матчу складалася таким чином, що до останньої хвилини суперники не давали ніяких гарантій один одному. Але про все з самого початку.

     

    Вже на другій хвилині колишній гравець «Олександрії», а нині – один з лідерів одеситів Артем Чорній увірвався у штрафний майданчик, але Валерій Бондаренко встиг заблокувати його удар. Стовідсоткову нагоду відкрити рахунок у звітному матчі отримав Артем Сітало, якому на сьомій хвилині, як на тарілці, виклав м'яч Максим Задерака. М’ячу, здавалося, діватися було нікуди, але він по-зрадницьки оминув кут воріт.

     

    «Олександрія» контролювала гру, мала ігрову та територіальну перевагу, а на 18 хвилині, як грім з ясного неба після виконання стандарту Гліб Грачов, зігравши на випередження, пробиває Юрія Паньківа – 0:1. Хороший момент наші земляки втратили, коли після виконання стандарту Кирилом Ковальцем Валерій Бондаренко головою пробив вище воріт.

     

    Та все ж підопічним Володимира Шарана вдалося, як кажуть, забити м’яч у роздягальню. На 44 хвилині після подачі Андрія Цурікова Кирило Ковалець майже з лінії штрафного майданчика з розвороту майстерно відправив м’яч у нижній кут воріт Сергія Литовченка – 1:1.

     

    Одесити не змирилися з таким розвитком подій і на другій компенсованій арбітром хвилині провели атаку, в якій всю свою майстерність продемонстрував Юрій Паньків, видряпавши м’яч з під ніг гравців «Чорноморця».

     

    Після роз’яснювально-педагогічної роботи керманича «Олександрії» в роздягальні у другій половині зустрічі олександрійці заграли більш зібрано і злагоджено – і результат не забарився. Облога воріт «Чорноморця» завершується порушенням правил з боку моряків і олександрійці заробляють перспективний стандарт. До м’яча підійшло двоє: Кирило Ковалець і Дмитро Шастал. Активнішим у цьому епізоді виявився Дмитро, котрий чудовим обвідним ударом відправивв м’яч у верхній кут воріт Сергія Литовченка. Господарі виходять вперед – 2:1.

     

    Після другого забитого м’яча олександрійці почали діяти більш розкутіше, їх атаки ставали все більш небезпечними, і як результат – забитий третій м’яч у ворота одеситів. Це сталося, після того, як Кирило Ковалесь скинув у вільну зону на Євгена Банаду, який потужним ударом у дальній нижній кут збільшив перевагу господарів у два м’ячі – 3:1.

     

    Віддаючи належне гостям, слід відзначити, що підопічні Ангела Червенкова не зупинилися, і до фінального свистка арбітра матчу Ігоря Пасхала шукали ключик до воріт «Олександрія». І таки знайшли. Помилкою олександрійців у захисті скористався Микита Татарков, який потужно пробив у ворота Юрія Паньківа – 3:2.  

     

    Приємно також і те, що господарі не відійшли у глуху оборону, а продовжували шукати щастя біля воріт моряків. Кирило Ковалець після стандарту відкинув м’яч на Дмитра Гречишкіна, який і завдав підступного удару по воротах гостей, з яким впевнено впорався кіпер «Чорноморця».

     

    На цьому перше коло двадцять восьмого Чемпіонату України завершилася. Це була сорокова перемога «Олександрії» під керівництвом Володимира Шарана у Прем’єр-Лізі – вітаємо тренера і команду з успішним завершенням першого кола!

     

    Чемпіонат УПЛ. 11 тур. ФК «Олександрія» – ФК «Чорноморець» (Одеса) – 3:2 (1:1)

     

    Субота 6 жовтня 2018. 17.00. Олександрія, стадіон «Ніка». 1501 глядач. 16°C.

     

    Офіційні особи на матчі:

     

    Арбітр –  Ігор Пасхал (Херсон)

    асистенти арбітра –  Михайло Маланчук (Кіцмань, Чернівецька область), Дмитро Запороженко (Запоріжжя).

    4-й арбітр – Іван Бондар (Київ)

    Спостерігач арбітражу – Ігор Хіблін (Хмельницький).

    Делегат ФФУ – Віктор Безсмертний (Кропивницький).

     

    Олександрія: Юрій Паньків – К, Валерій Бондаренко, Кирило Ковалець, Євген Протасов (Дмитро Шастал, 30’), Олексій Довгий, Андрій Цуріков, Артем Сітало, Павло Пашаєв, Антон Шендрік, Євген Банада (Дмитро Гречишкін, 73’), Максим Задерака (Віталій Пономар, 46’).

     

    Запасні: Владислав Леванідов, Станіслав Микицей, Артем Полярус, Андрій Запорожан.

     

    Головний тренер: Володимир Шаран.

     

    Чорноморець: Сергій Литовченко – К, Дмитро Рижук, Гліб Грачов, Олег Остапенко, Іван Трубочкін, Дмитро Леонов (Роберт Лютзерс, 78’), Микола Мусолітін, Руслан Бабенко, Олексій Савченко (Андрій Міщенко, 46’), Артем Чорній, Володимир Коваль (Микита Татарков, 43’).

     

    Запасні: Дмитро Безрук, Владислав Хамелюк, Денис Норенков, Артур Карноза.

     

    Головний тренер: Ангел Червенков

     

    Попередження: Євген Банада (24’), Павло Пашаєв (41’), Валерій Бондаренко (47’), Кирило Ковалець (77’)  – Олексій Савченко (28’), Д. Леонов (51’), Г. Грачов (54’), М. Мусолітін (55’).

     

    Гол: Кирило Ковалець (44’), Дмитро Шастал (56’), Євген Банада (70’) – Гліб Грачов (18’), Микита Татарков (80’).