Заява речника щодо подовження Закону про особливий статус Донецької та Луганської областей

  • 6 жовт. 2018 10:08
  • 1160
    • Новина Заява речника щодо подовження Закону про особливий статус Донецької та Луганської областей Ранкове місто. Кропивницький
     
     Верховна Рада України подовжила чинність Закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» до кінця 2019 року. Цим Україна підтвердила свою міцну відданість Мінським угодам.
     
    З плином понад чотирьох років від початку конфлікту на сході України впровадження Мінських угод усіма сторонами залишається ключовим у досягненні стійкого мирного врегулювання конфлікту. Більшість зобов’язань у рамках Мінських угод, починаючи з дотримання справжнього довготривалого режиму припинення вогню, не виконуються.
     
    Оголошення про проведення 11 листопада 2018 року так званих «виборів» у так званих «Луганській народній республіці» та «Донецькій народній республіці» суперечить духу й букві Мінських угод. Ми й надалі очікуємо, що Російська Федерація візьме на себе повну відповідальність у зв’язку із цим і застосує свій значний вплив на підтримуваних нею сепаратистів задля повного виконання зобов’язань, визначених у Мінських угодах.
     
    Європейський Союз повністю підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України у межах її кордонів, визнаних міжнародною спільнотою.