Кіровоградщина: Чи законно ТДВ «Світловодське кар’єроуправління» добуває пісок у Власівці?

  • 5 жовт. 2018 09:49
  • 1229
    • Новина Кіровоградщина: Чи законно ТДВ «Світловодське кар’єроуправління» добуває пісок у Власівці? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кіровоградська обласна рада підтримала депутатський запит Івана Довбиша про незаконний видобуток піску. Про це у ФБ повідомляє Фракція ВО "Свобода" в Кіровоградській обласній раді
     
    "21 вересня 2018 року депутат фракції ВО “Свобода” Кіровоградської обласної ради Іван Довбиш звернувся до голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка та начальника Головного управління Нацполіції в Кіровоградській області Козьякова Р.С. з депутатським запитом про незаконний видобуток піску на території селища Власівка за участі керівництва ТДВ «Світловодське кар’єроуправління».
     
    У червні 2018 року депутат Іван Довбиш виявив факт незаконного видобутку піску на території Власівської селищної ради. Депутат викликав слідчо-оперативну групу Національної поліції та подав заяву про злочин, згідно якої правоохоронні органи мали впродовж 24 годин відкрити кримінальне провадження та розпочати досудове слідство, але правоохоронці Світловодського відділу поліції відмовилися виконати це.
     
    Тож, 4 липня 2018 року Іван Довбиш примусив через суд Світловодську поліцію розпочати кримінальне провадження щодо незаконного видобутку піску у Власівці, що на Світловодщині. Світловодський міськрайонний суд задовольнив скаргу Івана Довбиша, яка стосувалася бездіяльності Світловодського відділу поліції, а саме невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових справ.
     
    Однак, як повідомляє Іван Довбиш, здійснення досудового слідства органом досудового розслідування не було проведене, хоча для цього є всі законні підстави: на території селища Власівки місцеве підприємство ТДВ «Світловодське кар’єроуправління» незаконно видобуває білий пісок, використовуючи екскаватори, бульдозери та БЕЛАЗи. На думку Івана Довбиша, незаконною діяльністю підприємство наносить збитки державі, області та місцевій громаді на мільйони гривень.
     
    «Я вважаю, що дії керівництва ТДВ “Світловодське кар'єроуправління” містять ознаки злочину, передбачені статтею 185 Кримінального Кодексу України. Я подав відповідну заяву до Світловодського відділу поліції головного управління Національної поліції в Кіровоградській області. Також 21 вересня 2018 року я звернувся до депутатів Кіровоградської обласної ради із запитом щодо звернення до голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Кузьменка С.А. та начальника Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Козьякову Р.С. щодо надання інформації про наявність відповідних дозвільних документів стосовно проведення зазначених робіт даним товариством та, у разі незаконності таких дій, сприяти вирішенню питання щодо зупинення незаконного видобутку піску на території Власівки та провести перевірку фактів бездіяльності Світловодського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області. Депутати обласної ради підтримали мій запит, і тепер я сподіваюся на адекватну реакцію та розслідування злочину з боку слідчих Нацполіції», - наголосив Іван Довбиш". - йдеться у повідомленні.
     
    Нагадаємо: Жителі Бобринця звинувачують поліцію у бездіяльності і кришуванні наркодільців (ВІДЕО)