На Кіровоградщині поліцейські вилучили 30 одиниць незаконної вогнепальної зброї (ФОТО)

  • 4 жовт. 2018 11:05
  • 1180
    • Новина На Кіровоградщині поліцейські вилучили 30 одиниць незаконної вогнепальної зброї (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    На території області у період з 1 вересня по 1 жовтня поліція провела практичний етап профілактичних заходів під умовною назвою «Зброя та вибухівка». 
     
    У результаті відпрацювання правоохоронці розпочали 82 кримінальних провадження за виявленими фактами незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами за ст. 263 КК України.
     
     
     
    Завдяки вжитим заходам із незаконного обігу поліцейські вилучили 30 одиниць вогнепальної зброї, з яких – один автомат, 5 карабінів та гвинтівок, 20 пістолетів і револьверів, 4 обрізи. Також вилучили 6 одиниць травматичної зброї, понад 2 690 патронів, 26 гранат, 217 інших боєприпасів та 3 кілограми вибухових речовин.
     
    40 особам повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом вогнепальної зброї та вибухівки. 
     
     
    Крім того, під час профілактичних заходів здійснено більше 4 150 перевірок правил зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів, за результатами яких виявлено 118 порушень, допущених власниками зброї за місцем проживання. 
     
    Вилучили 10 дозволів на зберігання вогнепальної зброї і набоїв та 55 одиниць зброї, до адміністративної відповідальності притягнули 88 власників зброї.
     
     
    Нагадаємо: Житель Кропивницького вирощував дома коноплю без грунту