Кропивницький: Свято бібліотеки – неповторне свято!

  • 3 жовт. 2018 12:07
  • 1428
    • Новина Кропивницький: Свято бібліотеки – неповторне свято! Ранкове місто. Кропивницький
     
    30 вересня 2018 року відзначалася 20-та річниця встановлення Всеукраїнського дня бібліотек. Протягом святкового тижня понад півтисячі кропивничан та гостей міста відвідали чимало цікавих інтерактивних заходів, виставок, презентацій, майстер-класів, взяли участь у оглядових екскурсіях-ознайомленнях з відділами, з новітніми ресурсами та інформаційними послугами обласної універсальної наукової бібліотеки Чижевського.
     
    Головною подією цьогорічних святкувань став обласний Форум бібліотекарів Кіровоградщини, який відбувся 2 жовтня. Керівники обласної державної адміністрації та обласної ради вітали бібліотекарів зі Всеукраїнським Днем бібліотек і нагороджували почесними відзнаками. Нагороди і подяки отримали переможці творчих конкурсів, які у 2018 році проводилися обласними бібліотеками. 
     
    Нові видання сучасної української літератури, які були визнані кращими в номінаціях міжнародної літературної премії «Крилатий Лев», представив письменник, член Національної спілки письменників України Олесь Дяк, а свою нещодавно видану книгу «Прокатай мене на мотоциклі» - місцева письменниця, дипломант багатьох літературних премій Елеонора Бельська.  
     
                                                                                                                               
    Під час Форуму відбулася міні-презентація новоствореного відділу ОУНБ – відділу документів з питань медицини та охорони здоров’я.
     
    Протягом святкового тижня в бібліотеці Чижевського відбулося багато заходів, які приваблювали читачів новизною та оригінальністю. Наприклад, бібліотекарі Інтернет-центру спільно з фахівцями відділу рідкісних і цінних видань продемонстрували усім охочим інформаційний дует виставка «Рідкісні видання в сучасному вигляді» (книжковий оригінал + електронна копія на е-читанці). Відвідувачі заходу могли побачити власноруч раритети фондів нашої бібліотеки і разом з тим знайти оцифровані видання в електронних читанках. Родзинкою святкувань стало відкриття виставки «Світ захоплень бібліотекарів Кіровоградщини» у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук. На виставці представлено понад 200 робіт, виконаних в різних техніках декоративно-ужиткового мистецтва, олійні картини, колекції, збірки поезій тощо. 
    Бібліотекарі–майстрині презентували свої роботи та розповідали цікаві історії про своє хобі. А ще відбулася акція «Книжкові піжмурки». Бібліотекарі пропонували впізнати за кількома цитатами автора та назву книги, щільно загорненої в папір. Серед «упізнаваних» були представлені як класичні так і сучасні твори українських та зарубіжних письменників, а також і всім відомі дитячі казки. У неділю, 30 вересня, у відділі мистецтв відбулася презентація книг літературознавця, педагога, письменниці, поетеси, дослідниці творчості А.Тарковського, а також доброго давнього друга бібліотеки Маргарити Черненко «Об Арсении Тарковском», «Семь голосов любви» та «Зеленая карпатская тетрадь. Сентиментальные истории». 
     
     
    Тиждень відкритих дверей пройшов гамірно й багатолюдно, ми щиро вдячні тим, хто прийшов нас привітати, і запрошуємо всіх до гостинних залів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Дмитра Чижевського.
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому урочисто відкрили пам'ятну дошку Василю Сухомлинському (ФОТО)