Олег Ляшко: Держава має компенсувати фермерам 50% вартості української техніки

  • 2 жовт. 2018 15:04
  • 1047
    • Новина Олег Ляшко: Держава має компенсувати фермерам 50% вартості української техніки Ранкове місто. Кропивницький
     
    Минулої п’ятниці на Міжнародну агропромислову виставку AgroExpo-2018, яка вже п’ятий рік поспіль проходить у Кропивницькому, завітав лідер Радикальної партії України Олег Ляшко.
     
    Найбільше політика вразило те, що на виставці було представлено більше 80% імпортної техніки і лише 20% вітчизняної, зробленої в Україні. Хоча за його переконаннями, має бути навпаки.
     
    - Я намагатимуся зробити все, щоб наступного року на цій виставці було 80% вітчизняної техніки, а не закордонної. Лише у такому випадку збільшиться сила країни, з’являться робочі місця і не потрібно буде виконувати вимоги МВФ про підвищення цін на газ, - говорить лідер Радикальної партії.
     
    Олег Ляшко переконаний, що саме вітчизняна техніка повинна їздити українськими полями та має переважати над імпортною.
     
    - Ми зараз активно говоримо про законопроект «Купуй українське, плати українцям». Ми вважаємо, що саме наша сільськогосподарська техніка має бути в пріоритеті серед українських фермерів. Лише так ми посприяємо економічному розвитку країни. А щоб фермери мали таку можливість – держава має повертати їм 50% вартості витрат на техніку, надавати дешеві кредити та доступну сільськогосподарську техніку, - переконаний лідер РПЛ.
     
     
    Під час прогулянки по виставці AgroExpo-2018 Олег Ляшко спілкувався із фермерами та підприємцями, які взяли участь у експозиції. Під час спілкування лідер РПЛ з’ясував, що фермерам банально не вистачає коштів на купівлю вітчизняної техніки, тому деякі приїхали на виставку саме в пошуках дешевих та б/у знарядь праці. 
     
     
    - Сьогодні влада спеціально не надає жодної підтримки фермерам та підприємцям, щоб задарма забрати їхню землю, а потім перепродати її і гроші в офшорах заховати. Ось їхня політика. Наша ж – торгувати не землею, а продукцією, щоб фермер мав гроші. Щоб не приходив сюди на виставку, як в музей, лише подивитися, а щоб кожен український селянин прийшов і купив те, що треба: сівалку, комбайн чи трактор, і отримав державну підтримку, - підсумував Олег Ляшко.
     
    Політик переконаний, якщо влада компенсуватиме фермерам 50% вартості агротехніки, то це буде вигідно як державі, так і фермеру з виробником. Адже з’явиться попит на вітчизняну продукцію, створяться нові робочі місця, а країна стане сильнішою та потужнішою.
     
     
    Нагадаємо: Фактчекінг заяв Вадима Рабіновича: більшість заяв політика не відповідають дійсності