Чотирьом ОТГ на Кіровоградщині передали майже 11,3 тисячі га земель

  • 28 вер. 2018 14:03
  • 1057
    • Новина Чотирьом ОТГ на Кіровоградщині передали майже 11,3 тисячі га земель Ранкове місто. Кропивницький
     
    Чотирьом ОТГ на Кіровоградщині передано майже 11,3 тисячі га земель сільгосппризначення у власність.
     
    27 вересня у Головному управлінні Держгеокадастру у Кіровоградській області відбулося підписання документів про передачу земель сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів у розпорядження об’єднаних територіальних громад Кіровоградщини.
     
    Зокрема, документи підписали голови Маловисківської та Новоукраїнської міських, Ганнівської Новоукраїнського району та Великоандрусівської Світловодського району сільських об’єднаних територіальних громад. Загальна площа земель, що цього дня передані ОТГ, становить 11,3 тисячі гектара.
     
     
    Необхідно зазначити, що у лютому 2018 року Головним управління Держгеокадастру у Кіровоградській області з 13 головами об’єднаних територіальних громад, що існували на той час, підписано Меморандуми про співпрацю при здійсненні заходів щодо передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.
     
    Як результат, на сьогодні в області усім 13-ти об'єднаним територіальним громадам вже передано в комунальну власність 25,5 тис. га земель сільськогосподарського призначення.
     
     
    Довідково
    31 січня Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження про передачу землі у власність об'єднаних громад за межами населених пунктів. Держгеокадастру доручено забезпечити формування земельних ділянок шляхом проведення їх інвентаризації та передати у комунальні власність ОТГ.
     
    Прес-служба ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області
     
     
    Нагадаємо: Як круто їздити на "велику". На Кіровоградщині пройшов перший Європейський тиждень мобільності