Кіровоградщина: Світловодські свободівці виключили зі складу виконкому заступника мера, якого зловили на хабарі

  • 28 вер. 2018 11:02
  • 886
    • Новина Кіровоградщина: Світловодські свободівці виключили зі складу виконкому заступника мера, якого зловили на хабарі Ранкове місто. Кропивницький
     
    Світловодські свободівці домоглися виключення зі складу виконкому заступника мера, якого зловили на хабарі.
     
    25 вересня 2018 року депутатська фракція ВО “Свобода” у Світловодській міській раді домоглася прийняття рішення «Про внесення змін до рішення Світловодської міської ради №693 від 17 лютого 2017 року «Про утворення виконавчого комітету Світловодської міської ради», яким зі складу виконавчого комітету Світловодської міської ради був виключений колишній заступник Світловодського міського голови Дмитро Дмитришин. Про це у ФБ пише депутат Кіровоградської обласної ради Руслан Степура.
     
     
    Керівник фракції ВО «Свобода» в Світловодській міській раді Олександр Молчанов вніс пропозицію включити до порядку денного сесії питання про внесення змін до складу виконавчого комітету Світловодської міської ради. Це рішення включає в себе виключення Д.Дмитришина зі складу виконкому, а також враховує вимогу вважати 16 лютого 2018 року - датою його звільнення з посади заступника міського голови.
     
    “Заступник Світловодського міського голови Дмитро Дмитришин у лютому 2018 року написав заяву з проханням звільнити його з посади після того, як його було затримано правоохоронними органами під час корупційної оборудки. Але незважаючи на відкрите кримінальне провадження й слідство щодо корупційних дій Д.Дмитришина, Світловодський міський голова Валентин Козярчук впродовж декількох місяців не підписав добровільну заяву свого заступника. Більше того, мер мав спрямувати на розгляд сесії відповідний проект рішення про звільнення Д.Дмитришина з посади та одночасне виключення його зі складу виконкому.
     
    Те, що Д.Дмитришин залишався досі членом Світловодського виконкому, не дивлячись на свою заяву про звільнення з посади - це красномовний факт бездіяльності міського голови В.Козярчука. Адже, згідно ст.20 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» порядок звільнення заступників голови ради відбувається таким же чином як порядок прийому на роботу - рішенням місцевої ради. Але мер відмовлявся виносити зазначене рішення на сесію й крім того, стверджував, що виключати зі складу виконкому - це його повноваження.
     
    Тож, свободівці вирішили допомогти міському голові Валентині Козярчуку поставити крапку в цьому питанні та підписати своєму підлеглому заяву про звільнення за власним бажанням”, - прокоментував рішення сесії очільник Світловодської міської організації ВО “Свобода” Руслан Степура.
     
    Нагадаємо: "Батьківщинець" з Кропивницького став співавтором електронної книги антиукраїнського змісту