Як круто їздити на "велику". На Кіровоградщині пройшов перший Європейський тиждень мобільності

  • 28 вер. 2018 09:42
  • 1364
    • Новина Як круто їздити на «велику». На Кіровоградщині пройшов перший Європейський тиждень мобільності Ранкове місто. Кропивницький
     
    Право провести цей захід на території області отримала у липні Помічняньська ОТГ – єдина з-поміж сотень території Центральної України. За тиждень активісти ГО «Молода Помічнянська громада» до участі в акції приєдналось близько трьохсот осіб. Щодня в рамках тижня проходили цікаві захоплюючі заходи, покликані пропагувати «зелені» види транспорту.   
                                                                                                         
    Відкривала тиждень велосипедна екскурсія «Цікаві маршрути Помічної», під час якої усі охочі мали змогу не тільки покататись  на велосипеді, а й дізнатися багато  нового про маловідомі сторінки історії міста Помічна, її видатних діячів. Окрім того, протягом тижня на усіх охочих очікував майстер–клас «Уроки керування велосипедом: дії в екстремальних ситуаціях», де можна було здобути як теоретичні, а й практичні навички, що стануть у нагоді кожному велосипедисту. 
     
    Під час тренінгу «Безпечна експлуатація велосипеда» учасники вчилися, як не потрапити в ДТП, рухаючись на велосипеді, і ще й відкрили для себе історію  виникнення цього дружнього до довкілля виду транспорту. В рамках круглого столу «Велосипед - найкращий транспорт» любителі велосипедів дискутували, чому саме цей вид транспорту є їхнім улюбленим, які він має переваги та недоліки, намагалися змоделювати найкращого «Містера Велосипеда». 
     
     
    Усвідомлюючи можливість травмування на велосипедній екскурсії, був проведений тренінг з надання першої домедичної допомоги за участі сімейних лікарів Помічнянського центру первинної медико-санітарної допомоги. Любителям пригод і екстриму був до снаги велоквест «Загадки моєї громади». Команди-учасниці велоквесту шукали відповіді на питання за допомогою інформаційних табличок з QR-кодами, розміщених на унікальних місцях Помічної. Феєричним фіналом ЄТМ (Європейського Тижня Мобільності) у Помічнянській ОТГ став флешмоб «Велосипедна родина», обов’язковою умовою якого була участь родичів (батько, мати-дитина, братик-сестричка, дідусь-онука тощо).  
    Найактивніші учасники отримали гарні подарунки від ГО «Молода Помічнянська громада», та найважливіше, що велика кількість дітей  ділилися враженнями і захоплено розповідали про те, що навіть не підозрювали, «як круто їздити на «велику».
     
    Валентина Остапчук, консультант з комунікації Кіровоградське РВ АМУ.
     
     
    Нагадаємо: Через недбалість організації діти інтернату мало не залишились без опалення