Спецпризначенці пройшли курс підвищення кваліфікації

  • 24 вер. 2018 17:42
  • 714
    • Новина Спецпризначенці пройшли курс підвищення кваліфікації Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині бійці роти поліції особливого призначення пройшли короткостроковий курс підвищення кваліфікації. Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Кіровоградської області. 
     
    Протягом шести днів поліцейські вдосконалювали свої знання і практичні навички з тактичної, вогневої, медичної та загальної фізичної підготовки, а також основ військової топографії та алгоритму дій у разі виявлення боєприпасів чи вибухових пристроїв. 
     
    До проведення занять у рамках навчального курсу залучили військовослужбовців 3-го окремого батальйону спецпризначення в/ч А 0680 та військової частини 3011 Нацгвардії, фахівців тренінгового центру, вибухотехнічного відділу поліції області та представників відомчого спецпідрозділу КОРД.
    Навчання проводилися як за місцем дислокації роти поліції особливого призначення, так і на спеціальному полігоні, де поліцейські перебували в умовах, наближених до бойових.
     
     
    Під час занять із вогневої підготовки приділили увагу ознайомленню із сучасними зразками озброєння, дотриманню заходів безпеки при поводженні з вогнепальною зброєю, правовим підставам її застосування, а також виконанню практичних вправ зі стрільби з автомата, кулемета, крупнокаліберних снайперських гвинтівок. 
     
    У рамках занять із медичної підготовки поліцейські відпрацьовували базові навички надання долікарської допомоги.
    За напрямком тактичної підготовки бійці спецпідрозділу поглиблювали знання щодо несення служби на стаціонарному та мобільному блокпості, у тому числі щодо організації укриття для особового складу, облаштування вогневих позицій, перевірки руху транспорту та громадян.  
    На заняттях із основ військової топографії поліцейські опановували питання щодо роботи з топографічними картами, прокладення маршруту з їхньою допомогою, основних умовних позначок.
    Інженерна підготовка включала в себе ознайомлення з тактико-технічними характеристиками боєприпасів, ознаками саморобних вибухових пристроїв та дотримання заходів безпеки у разі їх виявлення.
     
     
    Також у рамках курсу поліцейські відпрацьовували підйом за сигналом «Навчальна тривога» та алгоритм дій із переслідування і затримання озброєних злочинців.
    Крім того, у ході навчання поліцейські чимало часу приділили фізичній підготовці, що включала крос (3 км), виконання вправ на перекладині та брусах, подолання смуги перешкод, марш-кидок (5 км) у повному екіпіруванні з автоматичною зброєю із виконанням ввідних команд інструктора.
     
    «Наші спецпризначенці успішно пройшли курс короткострокового підвищення кваліфікації та довели, що готові до виконання службових завдань. Поліцейські вдосконалили знання і практичні навички, необхідні для несення служби як на території області, так і в умовах бойових дій, що нині тривають на сході держави», - зазначив тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника поліції Кіровоградської області Олексій Ніколаєв, підбиваючи підсумки навчань.