Кіровоградщина: У Новгородці депутати райради не пустили на сесію представників громади

  • 24 вер. 2018 10:14
  • 2776
    • Новина Кіровоградщина: У Новгородці депутати райради не пустили на сесію представників громади Ранкове місто. Кропивницький
     
    21 вересня 2018 року відбулася сесія Новгородківської районної ради, яка стала показовою для громади і вкотре продемонструвала істинне обличчя депутатського корпусу головного представницького органу району. Про це повідомляє на ФБ пресслужба ВО "Свобода" Новгородка.
     
    Цього разу депутати мали розглянути декілька дуже важливих питань, серед яких, зокрема, бюджетні, земельні питання, а також надважливе питання реорганізації ЦРЛ та призначення на посади. Крім того, депутатський корпус, третина якого традиційно взагалі не прийшла на сесію, мав розглянути ініційовану націоналістами петицію про звернення до Верховної Ради України щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень.
     
    На засідання райради прибули новгородківські свободівці, що, вочевидь, вкрай не влаштовувало провладну частину депутатів, яким активна позиція націоналістів давно стала «кісткою в горлі». Відтак, ще на початку сесії голова районної ради Олександр Горбенко, зіславшись на Регламент, ініціював голосування щодо можливості (!) перебування на сесії свободівців. 
     
    Дива не сталось, і депутати, забувши про всі можливі принципи демократії, відкритості влади та елементарної моралі, не зрадили традиціям совєцького тоталітаризму. Шляхом підняття рук вони таки проголосували за рішення, яким не дозволили неугодним жителям району бути присутніми на сесії, не зважаючи навіть на наявні у частини присутніх посвідчення помічника депутата обласної ради та журналіста.
     
    На думку новгородківських свободівців, такі дії депутатів – це абсолютно безпрецедентне порушення законодавства. Відтак, за цим фактом було зареєстровано ряд зверненнь до поліції. Разом з тим, націоналісти мають намір не лише оскаржувати такі дії депутатів, але й боротися за якомога ширше висвітлення роботи райради.
     
    «Депутати не мають права забороняти жителям району перебувати на сесії – це є аксіомою. Для нас очевидно, що це було не просто політичне рішення, а спроба позбавити громадськість району можливості контролювати владу. Ми не збираємося миритися з такими діями влади і будемо звертатися до суду з позовом про скасування антиконституційних та протизаконних пунктів Регламенту районної ради, які собі понавигадувало керівництво району. Крім того, ми підготували звернення щодо обов’язкового ведення онлайн-трансляцій засідань сесій ради та її постійних комісій. Новгородківська «Свобода» докладе усіх зусиль, аби покласти край беззаконню в стінах райради», - прокоментував ситуацію керівник Новгородківської районної організації ВО «Свобода» Павло Дейнеко.