«Нова українська школа навчить дитину жити у сучасному світі», - Наталія Трамбовецька

  • 24 вер. 2018 09:25
  • 1208
    • Новина «Нова українська школа навчить дитину жити у сучасному світі», - Наталія Трамбовецька Ранкове місто. Кропивницький
     
    З приходом вересня для всіх, хто причетний до навчального процесу, актуалізувалося питання реформи освіти. Особливо стурбовані нововведеннями батьки, чиї діти у 2018 році пішли у перший клас. За рішенням Міністерства освіти, саме вони почнуть навчатися за новими приписами. Що зміниться в освіті та чи варто хвилюватися батькам, журналістам розповіли під час семінару «Як писати про освітню реформу».
     
    За словами тренерки медіашколи з децентралізації Наталії Трамбовецької, реформа освіти покликана навчити дітей жити у світі, який швидко змінюється, та орієнтована на її природні потреби.
     
    - Головне питання, яке має вирішити реформа, це орієнтованість освіти на реальне життя. Сьогодні світ не такий, яким був ще навіть 20 років тому. Якщо діти будуть сумирно сидіти за партами і зазубрювати довжелезні тексти, це не навчить їх приймати виклики мінливого світу. Тому важливо розвинути у школярів уміння висловлювати власну думку, самостійно приймати рішення та працювати в команді. Для цього у першому та другому класах реформа передбачає навчання у форматі гри. Це не означає, що учні будуть неконтрольовано бавитися на уроках. Вони будуть засвоювати інформацію через гру. Такий формат природній для дітей шести-семи років, а отже ефективний, - розповіла Наталія Трамбовецька.
     
    Спілкування між учителем та учнем стане партнерським, а не авторитарним. З ретранслятора інформації викладач перетвориться на помічника. Це допоможе дитині не боятися вільно висловлювати свою думку. Впроваджувати нові методи навчання будуть вчителі, які пройшли курси підвищення кваліфікації, зазначила заступниця директора Департаменту освіти у Кіровоградській області Лідія Шатна.
     
    - Перед 2018-2019 навчальним роком вчителі, які набирають перші класи, пройшли спеціальні очні, заочні, тренінгові курси підвищення кваліфікації. Для студентів, які готуються в майбутньому стати вчителями та вихователями, також готуються зміни у програмі, що навчать їх працювати зі школярами відповідно до стандартів освітньої реформи, - повідомила Лідія Шатна.
     
    Наталя Нічишина
     
    Нагадаємо: У кропивницькій школі № 8 відкрили фітнес–екомістечко