Проект "Браття українці" у Кропивницькому: "Єднаймося, браття, в цю лиху годину..." (ФОТО, ВІДЕО)

  • 21 вер. 2018 14:10
  • 2443
  •  
    Учора, 20 вересня, у Кіровоградській обласній філармонії пройшов концерт гурту "Шабля" і Заслуженого академічного зразково-показового оркестру Збройних Сил України.
     
    Захід відбувся в рамках Всеукраїнського патріотично-мистецького проекту "Браття українці".
     
    На виступ прийшли військові строкової служби - молоді зенітчики, а також рятувальники по формі, вихованці ліцею "Сокіл", працівники культури, депутати-націоналісти, а також любителі української культури і патріотичних пісень. 
     
    Першим виступив лідер гурту "Шабля" Вова Гейзер, який запропонував вшанувати хвилиною мовчання Героїв, які полягли за незалежність України.
     
     
    Крім гостей перед глядачами виступив і місцевий музикант і волонтер Володимир Бурко, батько полеглого бійця Євгена Бурка - спецпризначенця, який загинув у 2014 р. у Донецькій області.    Невтішний батько виконав пісню про біль і переживання матері, яка втратила сина на війні.
     
     
    Також кропивничан порадував виступом і ансамбль народної музики "Святовит", який  запалювали глядацький зал народними мелодіями і "Буковинськими візерунками", майстерно граючі на цимбалах, скрипках і сопілці.
     
    Глядачі із задоволенням підспівували артистам. Наприкінці концерту під час виконання пісні "Браття українці" увесь глядацький зал встав і повторював слова пісні, яка стала  Славнем АТО.
     
    Олена Скочко
     
     
     
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому збираються випустити інтерактивну книгу для військових