Кропивницький: На Полтавській невгамовний водій тікав від поліції на автівці

  • 21 вер. 2018 12:10
  • 945
    • Новина Кропивницький: На Полтавській невгамовний водій тікав від поліції на автівці Ранкове місто. Кропивницький
     
    Щонайменше двічі патрульним довелось наздоганяти нетверезих водіїв цього тижня. Про це у ФБ пише Патрульна поліція Кропивницького.
     
    Сьогодні вночі близько 2-ї години на вулиці Бєляєва інспектори зупинили авто, у якого був неосвітлений номерний знак. На законну вимогу поліцейських пред’явити для перевірки документи на право керування авто водій відмовився та розпочав рух далі, чим здійснив злісну непокору законній вимозі поліції. З метою припинення правопорушення та затримання особи згідно ст.45 Закону України «Про Національну поліцію» інспектори застосували до водія кайданки. Після чого його доставили до відділу поліції.
     
    В присутності понятих інспектори оглянули вміст кишень порушника та виявили паперовий згорток, у якому знаходилась подрібнена речовина зеленого кольору рослинного походження, ймовірно, наркотична. На законну вимогу проїхати для освідування до спеціалізованого медзакладу водій відмовився, за що інспектори склали на нього протокол за ч.1 ст.130. Серед інших адмінматеріалів винесених водію також були постанови за ч.6 ст.121, ч.1 ст.126 та складений протокол за ст.185 КУпАП. Для вилучення заборонених речовин та встановлення обставин їхнього знаходження у водія патрульні викликали слідчого.
     
    Інший випадок трапився двома днями раніше на вулиці Полтавська. Близько 18-ї години патрульні отримали виклик на лінію «102» від небайдужих громадян про те, що біля ринку невідомий громадянин розпиває алкогольні напої в своїй автівці. На місці події інспектори побачили, що водій завів машину. Але коли він помітив поліцейських, то спробував накивати п’ятами. Не зупиняв водія навіть червоний сигнал світлофора. За декілька кварталів від місця події патрульні наздогнали автівку порушника.
     
     
     Далі горе-водій спробував втекти від поліцейських на своїх двох, але далеко це зробити йому не вдалося. Коли інспектори наздогнали порушника, він напав на них, пол
    іцейські мусили застосували газ сльозогінної дії. Це дещо заспокоїло нападника, але ненадовго. На цей раз порушник спробував утекти від патрульних водою вплав. Але в прохолодній воді він оговтався та припинив подальші спроби втечі.
     
     
    Водій погодився пройти освідування на алкотестері Драгер на місці. Результат показав 2,08 проміле, що майже в 10,5 разів більше допустимої норми. За здійсненні правопорушення інспектори склали на водія протоколи за ч.1 ст.130 та ст.122-2, а також винесли постанови за ч.2 ст.122 та ч.1 ст.126 КУпАП.